Odbojka

Riječani dočekuju Mladost Ribola Kaštela, Liverić: Pokušat ćemo napasti servisom

Kristian Sirotich

Velimir Liverić/Snimio Roni BRMALJ

Velimir Liverić/Snimio Roni BRMALJ

Gosti su favoriti, vjerojatno očekuju sigurne bodove, ali to ništa ne mora značiti – kaže trener Velimir Liverić 



Iz derbija u derbi. To je u najkraćim crtama ritam odbojkaša Rijeke, koji su u srijedu na svom parketu ugostili zagrebačku Mladost, a večeras na Trsatu (18 sati) imaju odraditi utakmicu s aktualnim braniteljima naslova, momčadi Mladosti Ribola Kaštela. Zagrepčanima su Riječani relativno kvalitetno parirali, iako im je na otvaranju susreta trebalo neko vrijeme da povežu redove i otpuste kočnice.


– Očekujem za nijansu bolji pristup od samog početka utakmice, vjerujem da ćemo se pokrenuti od prvog poena i da ćemo čitavu utakmicu odigrati s mišlju da suparnicima možemo otkinuti koji bod – započet će Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke. – Naravno da smo svjesni kvalitete suparnika, činjenica je da su favoriti, vjerojatno očekuju sigurne bodove, ali to ništa ne mora značiti – nastavit će Liverić, koji na segmentima odigranog protiv zagrebačke Mladosti ima pravo graditi umjereni optimizam.


– Pokušat ćemo napasti servisom, vidjet ćemo koliko ćemo u tom dijelu biti uspješni. O Mladosti znamo manje-više sve, pripremali smo se kao što se pripremamo za sve ostale suparnike i jedino što nam je činiti jest ući u utakmicu opušteno i od prvog poena pokušati dati maksimum. Jedino na taj način možda nešto možemo učiniti – zaključit će Liverić uoči susreta s jedinom neporaženom momčadi domaćeg prvenstva, koja će svoj boravak u Rijeci produžiti za jedan dan budući da u nedjelju protiv Mlake (12 sati) moraju odraditi i prvu utakmicu četvrtfinala Kupa. Također na Trsatu.




Inače, nakon večerašnjeg susreta Riječanima slijedi gostovanje kod zagrebačke Mladosti u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa, potom idućeg vikenda na Trsatu opet dočekuju momčad iz Zagreba u prvenstvu, nakon toga gostuju kod Centrometala i 17. prosinca dočekuju osječku Mursu. Večerašnja i kup-utakmica u Zagrebu momčadi Velimira Liverića najbolje će poslužiti za podizanje forme uoči triju možda i ključnih utakmica u borbi za mjesto među četiri najbolje družine.