Favoriti

Odbojkaši slavili na gostovanju u Karlovcu: Riječani opravdali ulogu favorita

Kristian Sirotich

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



KARLOVAC Utakmica 6. kola Prve lige odbojkaša, Superlige: Karlovac – Rijeka 1:3 (13:25, 25:23, 19:25, 16:25). Dvorana: Mladost. Gledatelja: 100.


Suci: Bingula i Vedriš (oba Zagreb). Delegat: Hranić (Zagreb).


KARLOVAC: L. Knežević, Alabadžić, K. Gojak, Fišić, D. Jakšić, Rabandžić, K. Knežević, F. Jakšić, B. Gojak, Barišić.




RIJEKA: Pavlović, Ličina, Jurišić, Osojnak, Čule, Đorđević, L. Lasić, D. Lasić, Banko, Janjanin, Smiljanić, Jurčević.


Odbojkaši Rijeke opravdali su u Karlovcu ulogu favorita i upisali pobjedu kojom su se iznova vratili na četvrtu poziciju. Ukupno gledano Riječani su slavili očekivano lako, iako su domaćinima nakon odličnog ulaska u utakmicu neočekivano darovali jedan set. Nekoliko loših riječkih prijema i nekoliko loših gostujućih napada Karlovčanima je donijelo poravnanje u setovima. No, stvari su vrlo brzo sjele na svoje mjesto.


– U odnosu na Šibenik prošli tjedan sada smo odigrali angažirano, borbeno, voljni moment je bio na zavidnoj razini. I to se osjetilo na igri. Sve je bilo OK osim, naravno, drugog seta, kojega smo darovali domaćinu našim poreškama. No, sve u svemu utakmicu smo lagano priveli kraju – rekao je Velimir Liverić, trener odbojakaša Rijeke, pred kojima je izuzetno zahtjevnih, ali i izazovnih sedam dana. Naime, Riječani u srijedu na svom parketu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa dočekuju zagrebačku Mladost, potom su u subotu na Trsatu domaćini Mladosti Ribola Kaštela.


– Pozivam gledatelje da u što većem broju dođu u srijedu na Trsat, siguran sam da će uživati u vrhunskoj odbojkaškoj predstavi – zaključio je Liverić.