Pobjeda ''Mladosti RB''

Odbojkaši Rijeke poraženi od favorita iz Kaštel Starog: Prvaci ipak prejaki, riječki žal za setom

Denis Frančišković

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA – Utakmica 11. kola Prve skupine Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3 (21:25, 18:25, 17:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 200. Suci: Rajković i Stipančev Matečić (oboje Rijeka). Nadzornik: Miroslav Medač (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović, Ličina 1, Jurišić 6, Osojnak 9, Čule 7, Đorđević 4, L. Lasić 4, Banko, D. Lasić 2, Janjanin, Smiljanić, Jurčević.


MLADOST RB: Višić, Kulušić, Giljanović, Đirlić 11, Corsini 9, Glaurdić 8, Polchlopek, Pervan, Ruiz 7, Ljaftov 15, Sabljić.




Napad poeni: Rijeka 25, Mladost RK 36. Blok poeni: Rijeka 7, Mladost RB 11. Servis poeni: Rijeka 1, Mladost RK 4. Servis pogreške: Rijeka 10, Mladost RK 11.


Nakon dviju pobjeda nad »Mursom« u najvažnijim susretima sezone kojima su učvrstili treće mjesto, odbojkaši »Rijeke« poklekli su na trsatskom parketu od branitelja naslova iz Kaštel Starog. Kvalitetnija i raznovrsnija »Mladost«, predvođena izvrsnim Makedoncem Aleksandrom Ljaftovim, ubojitim na smeču i razornog servisa, ipak je bila prevelika prepreka za Riječane koji su u povratničkoj sezoni ostvarili već sve zacrtane ciljeve.


»Mladostaši« su poput dizelaša malo sporije krenuli, ali onda prezentirali svu lepezu kvalitete i potvrdili zašto su favoriti za obranu titule. No, i takvim favoritima sastav Velimira Liverića pružio je dobar otpor u prvom dijelu utakmice. Riječani itekako mogu žaliti za prvim setom… Nakon što su s dva bloka u nizu gosti došli do 5:7 krenula je riječka serija 4:0, a kad je Ruiz pogodio izvan crte, domaći su došli na dotad najvećih 11:8. Nisu tu stali, dvije pogreške Ljaftova doveli su ih do 17:12, pred vrata slavlja u prvoj dionici. No, serijom 4:0 gosti su se vratili u igru (19:19) i znalački iskoristili smušenost i pad koncentracije u riječkim redovima za važno psihološko vodstvo.


U drugom setu »mladostaši« su malo pomalo stvarali prednost (6:9, 10:15, 13:21) da bi Đirlić iskoristio četvrtu set loptu i praktički prelomio susret. Treći set opet je donio buđenje Riječana, Čule je s dva blok poena i jednim smečom odveo momčad na 8:6, ali dalje nije išlo. Kvaliteta gostiju, uz nekoliko dvojbenih sudačkih odluka na koje su domaći protestirali, odveli su lidera serijom 8:0 na više neuhvatljivih 10:17.


U redovima domaćih zapaženo su odigrali Čule i Osojnak, uigrani gosti pojačani stranim imenima ipak su u ovom trenutku za dobar dio koplja ispred Riječana.