Slavlje na oproštaju

Odbojkaši “Rijeke” pobijedili u derbiju

Denis Frančišković

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Rijeka – Borovo-Vukovar 3:1 (25:21, 22:25, 26:15, 25:18).  Riječani su na oproštaju od jeseni potvrdili  prvo  mjesto, »pala« je oproštajna snimka ispod mreže



RIJEKA  Utakmica 11. Prve lige odbojkaša, skupina 2: Rijeka – Borovo-Vukovar 3:1 (25:21, 22:25, 26:15, 25:18). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 50. Suci: Vedriš i Raga (Zagreb). Nadzornik: Miroslav Medač (Rijeka).


RIJEKA: Kuhar, Srića, Jurišić 10, Hrabrov 1, Osojnak 12, Čule 3, Đorđević 9, Lasić 8, Dukić 9, Keller, Sušanj 3, Jurčević.BOROVO-VUKOVAR: Ivković, Dešlić, Petković, F. Vranješ, Odobašić, Mihaljević, Celan 3, Leko 4, Teppert 15, Dudaš, Martinović 17, L. Vranješ 5.Servis poeni: Rijeka 9, Borovo-Vukovar 1. Servis pogreške: Rijeka  15, Borovo-Vukovar 14. Blok poeni: Rijeka 8, Borovo-Vukovar 6. Napad poeni: Rijeka 39, Borovo-Vukovar 36.

Klupko slavlja na Kozali po završetku derbija kola i pobjede nad Slavoncima kojim su domaći potvrdili prvo mjesto na oproštaju od jeseni. Riječani su zaslužili nove bodove, u susretu s dosta uspona i padova bili su poduzetniji i konkretniji. Na kraju su svima u dvorani poželjeli sretne nadolazeće blagdane, »pala« je oproštajna snimka ispod mreže u ležernijem raspoloženju…


Trener Velimir Liverić bio je polovično zadovoljan.




– Odigrali smo kao i posljednje četiri utakmice, s puno grešaka i oscilacija. Ne znam je li u pitanju umor ili nešto drugo, kraj je godine – ustvrdio je Liverić i dodao: – Mi obično darujemo protivniku 15, 16 poena i onda gubimo set. Dukić je zadnjih dana bio bolestan, ali odigrao je dobro. Zadovoljni smo, osim kiksa u Karlovcu 3:2, što je jedini naš izgubljeni susret. Proanalizirat ćemo polusezonu, biti pametniji u novoj.


»Čiste igre« bilo je nešto više od 90 minuta, bilo je dosta obostrano lijepih i efektnih poteza, prave muške odbojke. U prvom setu Riječani su uglavnom vodili četiri razlike, gosti se približili na 16:15, ali dobru završnicu seta zaključio je ubojiti Osojnak.


Drugi set počeo je dobrim blokovima gostiju, serijom 4:0 domaći su otišli na 7:4, ali žilavi Slavonci držali su se u igri, bili pokretniji u polju. Poveli su 18:17, a kad je Sušanj promašio čisti smeč kod 20:21, sve se okrenulo kontra Liverićevog sastava.


U treće setu sasvim drugo lice domaćih, vodstvo od 13:4, potom od 18:6 nije se smjelo ispustiti. Na mreži u napadu u pojedinim trenucima nezaustavljivi su bili Osojnak, Lasić i Dukić. Četvrta dionica gotovo preslike pretposljednje, konstantno vodstvo i za kraj servis Dukića za zasluženu pobjedu.