Superliga

Odbojkaši “Rijeke” na krilima Osojnaka i Jurišića osigurali doigravanje

Denis Frančišković

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Rijeka – Šibenik '91 3:0 (26:24, 25:17, 25:15). Šibenčani su se žilavo branili samo u prvom setu, no raznovrsnija i ubojitija igra Liverićevih izabranika u potpunosti ih je »razoružala«



RIJEKA Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Šibenik 3:0 (26:24, 25:17, 25:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 120. Suci: Mikulić i Bingula (obojica Zagreb). Nadzornik: Dravko Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović, Ličina 1, Jurišić 13, Martić, Osojnak 13, Čule 3, Đorđević 7, L. Lasić 6, D. Lasić 1, Sušanj, Smiljanić (L), Jurčević (L).


ŠIBENIK ’91: Kunčić (L), Zeljković 11, Grubišić 1, Colić 3, Dell Orco 7, Bačić, Mišura 9, Kovačev 2, Bunardžija, Čogelja.




Napad poeni: Rijeka 31, Šibenik ’91 25. Blok poeni: Rijeka 9, Šibenik ’91 4. Servis poeni: Rijeka 9, Šibenik ’91 4. Servis pogreške: Rijeka 10, Šibenik 13.


Odbojkaši »Rijeke« na najbolji su mogući način i teoretski potvrdili četvrto mjesto i odlazak u doigravanje Superlige u kojoj će još igrati kaštelanska i zagrebačka »Mladost« te »Mursa«. Šibenčani su se žilavo branili samo u prvom setu, no raznovrsnija i ubojitija igra izabranika Velimira Liverića u potpunosti ih je »razoružala«. Osim toga, gosti su bili pod dodatnim psihološkim utegom, samo uvjerljiva pobjeda ostavljala im je mogućnost da tri kola prije osnovnog dijela prvenstva napadnu »Rijeku« i četvrto mjesto. Međutim, sve je ostalo na željama, daleko motiviraniji domaćini na krilima Danijela Jurišića i Luke Osojnaka bili su prevelik zalogaj za »narančaste«, sve je okončano za 65 minuta čiste igre.


Prvi set donio je najviše neizvjesnosti, a obilježili su ga ubojiti smečevi Osojnaka s desne strane, poeni Luke Lasića i pogreške gostiju na servisu. Riječani su poveli 5:1, a asom Jurišića došli do 14:9 nakon čega su Šibenčani tražili time-out. Nakon njega je za domaću momčad krenulo još bolje, steknut je kapital od 17:10, potom dvama vezanim poenima Luke Lasića i 24:19. Činilo se da će sve biti brzo gotovo u prvoj dionici, no uslijedilo je malo opuštanje u domaćim redovima, Zeljković je držao goste »na životu« i odveo u egal (24:24). Ipak, iskorištena je tek šesta set lopta poenom koji je donio Đorđević u bloku.


U drugoj dionici igralo se izjednačeno do 6:6, poslije čega je proradio domaći blok, toliko da na semaforu zasvijetli 10:6. Igru su tada obilježile obostrane pogreške na servisu, ali i dva bitna as poena Luke Lasića za vodstvo od 14:8. Riječani više nisu ispuštali prednost, naprotiv, ona je samo rasla, čak i do plus osam (21:13). Kada je Zeljković prestupio za 24:15, sve je bilo praktički gotovo…


Treći set je najkraće trajao, za 18 minuta »Rijeka« je slomila »narančaste«, ponajviše kroz seriju 5:0 za 13:8. Proradili su opet blok i servis, gosti dobili kazneni poen i povratka za »ošamućenu« ekipu »Šibenika« više nije bilo. Slavlje domaćih moglo je početi…