Imperativ osvojiti bodove

Odbojkaši Rijeke danas igraju prvi domaći susret

Kristian Sirotich

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Naravno da je ova utakmica imperativ, glavni cilj nam je osvojiti prve bodove. Igrali smo s njima u pripremnom razdoblju i pobijedili ih – kaže Danijel Jurišić



RIJEKA Nakon što su u srijedu poraženi od »Mladosti« na gostovanju u Zagrebu, riječki odbojkaši večeras (19 sati, Dvorana mladosti) će se prvi put ove sezone predstaviti domaćim navijačima.


Drugo kolo elitnog razreda Riječanima je za suparnika namijenilo momčad »Centrometala«, pobjeda se sama po sebi nameće kao imperativ. Budući da je sezona tek na početku, ova utakmica nema toliku rezultatsku važnost, koliku ima na planu samopouzdanja. Žele li ostati dijelom gornjeg ligaškog doma, Riječani na domaćem terenu nemaju pravo na poraz ni od koga, osim od dviju najboljih momčadi.


– Naravno da je ova utakmica imperativ, glavni cilj nam je osvojiti prve bodove – kaže Danijel Jurišić, trenutačno najistaknutiji prvotimac u riječkoj momčadi, od čijih »prolaza« će mnogo toga danas ovisiti. – Igrali smo u pripremnom razdoblju s njima, iako mene tada nije bilo dečki su pobijedili, vjerujem da će tako biti i večeras.




Pripremne utakmice nisu neko mjerilo jer se na njima uvijek nešto isprobava, ali računam na pobjedu. Povrh toga, stanje u mnogim odbojkaškim klubovima nije idealno, mnogi su gotovo pred raspadom, a mi smo se ipak sada već malo i uigrali, a i dobro popunili na svim pozicijama – nastavlja Jurišić, koji nije baš u potpunosti nezadovoljan načinom na koji su on i njegovi suigrači ušli u novu sezonu. Riječani su, doduše, doživjeli uvjerljiv poraz u Zagrebu kod »Mladosti«, ali…


– Mogli smo puno bolje proći – nastavlja Danijel. – »Mladost« je bila favorit, pratili smo njihove utakmice i znali smo koliko su kvalitetni pa je shodno tome teško bilo nešto posebno očekivati, ali stekao sam dojam da se s njima ipak može igrati. Naravno, samo pod uvjetom da mi, primjerice, odigramo savršenu utakmicu.Na trenutke i više nego solidan otpor »mladostašima« trebao bi biti jamstvo da će nakon večerašnje utakmice biti razloga za zadovoljstvo.

– Znam da su kod nas najveći problem naše crne rupe u igri zbog kojih u serijama gubimo poene, ali imamo sasvim dovoljno motiva da se pokažemo i dokažemo. Već smo dokazali da možemo svakoga pobijediti i od svakoga možemo izgubiti, ali ja večeras ipak računam na pobjedu – zaključit će Danijel Jurišić.