Finiš sezone

Liverić: “Mladost” respektiramo, ali imamo i mi što pokazati

Kristian Sirotich

Velimir Liverić s odbojkašima željnim dokazivanja / Damir Škomrlj

Velimir Liverić s odbojkašima željnim dokazivanja / Damir Škomrlj



 Odbojkaše »Rijeke« danas kreću u finiš sezone. Plasmanom u prvu jakosnu skupinu Riječani su izborili i svoje mjesto u doigravanju gdje ih danas očekuje dvoboj s odbojkašima zagrebačke »Mladosti« (18 sati, Dom odbojke Bojan Stranić). 


– Čast nam je igrati protiv momčadi kao što je to »Mladost«, odlična su momčad, ali mi smo čitave sezone u svakoj utakmici igrali na pobjedu pa taj svoj stav niti sada nećemo mijenjati. I vjerujem da ćemo u doigravanju pokazati dobru igru, što smo uostalom činili čitavu sezonu – započet će Velimir Liverić, trener Riječana. – Naravno da »Mladost« silno respektiramo, ali imamo i mi što za pokazati. I u Zagrebu i u Rijeci. 


Poraz samo od Karlovca


Riječani su superiorno vladali drugom jakosnom skupinom, što najbolje potvrđuju i rezultati. Ove sezone doživjeli su samo jedan prvenstveni poraz, Karlovčani su jedini uspjeli iskoristiti jedno od rijetkih opuštanja riječke momčadi. Mladostaši su s druge strane prvenstvo okončali na drugom mjestu, ali su zato osvojili Kup.




– Gledali smo snimke, otkrili neke pogreške našeg suparnika i to ćemo u ovom doigravanju pokušati iskoristiti. Vjerujem da nećemo biti u grču jer nemamo što izgubiti. Imali smo super sezonu, zacrtali smo si da se moramo ekspresno vratiti i u tome smo uspjeli. Želimo danas u Zagrebu, i naročito u ponedjeljak u Rijeci, pokazati da i mi nešto znamo.


Zagrepčani su favoriti


Zagrepčani su veliki favoriti i sve osim njihova prolaza u polufinale moralo bi se smatrati senzacijom, ali Riječani sigurno nisu momčad koju čovjek treba podcijeniti. U zagrebačkom taboru to jako dobro znaju.


– Sigurno nas neće podcijeniti, vjerujem da se i oni nas malo pribojavaju. U pitanju je relativno mlada ekipa, željni su nastupa u finalu, željni su titule prvaka, a to će im sigurno stvoriti mali pritisak. Mi smo tu u prednosti, zaista se možemo opustiti. A ovu sezonu smo odigrali u kontinuitetu, bez oscilacija. Samopouzdanja imamo – zaključit će Velimir Liverić.