Kvalifikacije

Hrvatske odbojkašice pobijedile Slovačku

Hina



Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija otvorila je drugi kvalifikacijski turnir za odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji, pobjedom u Rovinju protiv Slovačke 3-0 (25-21, 25-20, 26-24).


Nakon gostovanja u portugalskom Varzimu, gdje su bez izgubljenog seta savladale reprezentacije Slovačke, Izraela i Portugala, hrvatske odbojkašice su pobjednički niz nastavile su i u Rovinju.


Pružile su još jednu kvalitetnu predstavu i niti jednog trenutka nisu dovele pobjedu u pitanje.




“Sretan sam zbog pobjede, ali i naše igre. Slovačka je igrala mnogo bolje nego prošlog tjedna u Portugalu. Sretan sam jer smo ponovo upisali pobjedu bez izgubljenog seta, četvrtu u nizu što pokazuje našu kvalitetu,” kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević.


U prvom susretu skupine D Portugal je pobijedio Izrael 3-1 (25-19, 23-25, 25-19, 25-12). 


U susretu 2. kola odabranice izbornika Miroslava Aksentijevića u subotu očekuje susret protiv Portugalki, a u nedjelju je na rasporedu ogled protiv reprezentacije Izraela.


Hrvatska vodi u skupini s maksimalnih 12 bodova, na drugom mjestu je Slovačka s devet bodova, Portugal na trećem mjestu ima šest bodova, a Izrael je bez bodova. Sa četiri uzastopne pobjede hrvatska reprezentacija na korak je do izravnog plasmana na Europsko prvenstvo. Naime, prvoplasirana momčad ide izravno na prvenstvo, dok će drugoplasirana ekipa ići u doigravanje s drugoplasiranom ekipom iz skupine F gdje igraju jake momčadi Bjelorusije, Češke, Slovenije i Grčke.