ZPOI u Sočiju

Sokolović: Bilo je teškov vratiti se nakon ispadanja u slalomu

Hina



Sokoloviću, koji nastupa u konkurenciji sjedećih skijaša, ovo je bio četvrti nastup na ZPOI u Sočiju, te prvi plasman, nakon što u superveleslalomu, superkombinaciji i slalomu nije stigao do cilja. Sokolović je do 12. mjesta sigao sa 10.30 sekundi zaostatka za pobjednikom, Švicarcem Christophom Kunzom. Srebro je osvojio Novozelanđanin Corey Peters, a broncu Austrijanac Roman Rabl.


“Bilo je teško vratiti se nakon ispadanja u slalomu i gubitka medalje, tako da sam s rezultatom današnjeg veleslaloma više nego zadovoljan. Ostaje mi samo žal što su organizatori dozvolili da najbolji skijaši u mojoj kategoriji nastupaju sa startnim brojevima 80 i većim. To svakako nije sportski, ali se s time trebam u buduće nositi. Ostaje mi do kraja sezone još nekoliko utrka, a potom trebam srediti svoje dojmove i vidjeti kako dalje”, rekao je Sokolović.


Mizdrak, koji nastupa u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša, bio je 14. u svojoj kategoriji sa 1:12.58 minuta zaostatka za pobjednikom, Kanađaninom Macom Marcouxom. Srebro je osvojio Slovak Jakub Krako, a broncu Rus Valerij Redkozubov.




Nakon utrke Mizdrak je izjavio kako je zadovoljan svojim nastupima na XI. Zimskim paraolimpijskim igrama i da će u narednim godinama uložiti mnogo napora i truda kako bi u svojoj konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša došao do samog svjetskog vrha zajedno sa svojim trenerom Lukom Debeljakom.


Mizdrak je u četvrtak u slalomu bio 11. i to se pokazalo kao najbolji plasman naših sportaša na ZPOI.


REZULTATI,


SJEDEĆI:


1. Christoph Kunz (Švi) 2:32.73


2. Corey Peters (NZ) +0.47


3. Roman Rabl (Aut) +0.58


12. DINO SOKOLOVIĆ (HRV) +10.30


SLIJEPI I SLABOVIDNI:


1. Mac Marcoux (Kan) 2:29.62


2. Jakub Krako (Svk) +2.04 3. Valerij Redkozubov (Rus) +3.95


14. DAMIR MIZDRAK (HRV) +1.12.58