Bajkoviti kraj sezone

Ivica Kostelić: Ženim se i veselim prinovi!

Zlatko Horvat

Sretan sam. Ženim se 24. svibnja i veselim proširenju obitelji – poručio je Ivica Kostelić iz Innerkremsa, preko glasnogovornika Hrvatskog skijaškog saveza Nenada Erora



RIJEKA  Skijaška sezona spašena olimpijskim srebrom, četvrtim u karijeri, ipak ima – kraj kao iz bajke. 


   – Sretan sam. Ženim se 24. svibnja i veselim proširenju obitelji! – poručio je Ivica Kostelić iz Innerkremsa, gdje će provesti mjesec dana trenirajući i testirajući skije, preko glasnogovornika Hrvatskog skijaškog saveza Nenada Erora, zamolivši usput za privatnost. 


   Hrvatski skijaš u vezi je s 28-godišnjom Islanđankom Elin Arnarsdottir, nekadašnjom skijašicom, od 2008. godine. Elin je najprije živjela između Zagreba i Haaga, ali posljednjih godina preselila u kuću obitelji Kostelić.




Dok je Ivica skijao, Elin je pravila društvo njegovoj majci Marici i studirala engleski jezik. Preko interneta. Ponekad bi otišla na one bliže utrke, uz Sljeme, mogla se vidjeti u Schladmingu, u Kranjskoj Gori… Bila je Ivičina tiha podrška. 


   Plavokosa Islanđanka, koja je posljednju utrku odvozila još 30. ožujka 2006. u Rejkyaviku, svoj je hrvatski dovela do savršenstva. Mirna, tiha i povučena djevojka, koja nikad nije željela biti medijski eksponirana, dočekala je svoj veliki trenutak i svojega Ivicu, koji će je odvesti pred oltar.


Naravno, na putu je i prinova… Možda je to bila posebna Ivičina inspiracija za srebro u superkombinaciji u Sočiju, kada je već cijela sezona u Svjetskom kupu bila loša. 


   Za Elin i Ivicu 24. svibnja bit će veliki dan. Na redu je – Janica.