NHL

Deset pobjeda domaćina

Hina

Od gostujućih momčadi jedini je Vancouver uspio do pobjede doći u 60 minuta dvoboja s Edmontonom.

ZAGREB U 12 NHL utakmica odigranih u noći sa subote na nedjelju gosti su osvojili svega pet bodova, dok su domaće momčadi slavile u čak deset dvoboja.  Od gostujućih momčadi jedini je Vancouver uspio do pobjede doći u 60 minuta dvoboja s Edmontonom. Pobjednički pogodak u 45. minuti postigao je Derek Dorsett, kad su Canucs imali igrača manje na ledu. 


Edmonton – Vancouver  2-3 San Jose – NY Islanders 3-1 Boston – Ottawa   4-2 Toronto – Chicago   3-2 Tampa Bay – Washington 4-3 Florida – Philadelphia 2-1 New Jersey – Columbus  3-2 NY Rangers – Winnipeg  0-1 (ras.)Pittsburgh – Buffalo  5-0 Carolina – Arizona  3-0 St. Louis – Colorado  3-2 (ras.)Minnesota – Dallas  4-1


Winnipeg je do pobjede na gostovanju u Madison Square Gardenu vodio vratar Ondrej Pavelec koji je zaustavio 38 udaraca u 65 minuta te još tri u raspucavanju, u kojem su Blake Wheeler i Evander Kane svladali vratara NY Rangersa Henrika Ludqvista i tako donijeli pobjedu Jetsima. 

Vratari su briljirali na još nekoliko utakmica. Pittsburghov Marc Andre Fleury ostao je nesavladan u pobjedi nad Buffalom (18 obrana), a Carolinin vratar Cam Ward zaustavio je svih 25 udaraca hokejaša Arizone. No, vratarska zvijezda večeri bio je James Reimer koji je bio jedan od najzaslužnijih za domaću pobjedu Toronta (3-2) nad Chicagom. Reimer je skupio 45 obrana, a u posljednjoj trećini zaustavio je svih 26 udaraca gostiju, omogućivši Peteru Hollandu da u 43. minuti svojim prvim pogotkom u sezoni donese pobjedu Maple Leafsima.