Npadač Primorja EB

Sukno se vraća: Sad opet mogu razmišljati o trofejima

Igor Duvnjak

Nisam sigurno na sto posto, ali s obzirom kolika je bila pauza, na zavidnoj sam razini. Zadovoljni smo i trener i ja. Idemo polako, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti kako ide – poručio je Sukno 



RIJEKA  Sandro Sukno, as Primorja EB i jedan od najboljih svjetskih vaterpolista, oporavio se od mononukleoze i igrati će u srijedu na Kantridi u utakmici s Mornarom BS. Najbolji svjetski napadač potvrdio je svoj nastup, naravno, uz sav nužan oprez pri povratku nakon stanke od gotovo tri mjeseca.


   – Malo smo bolje jeli i odmorili se, sada slijedi nastavak rada – rekao je Sukno nakon odlaska s »mamine blagdanske kuhinje« na riječki trening i nastavak sezone. – Sada je sve u normali, tako da mogu normalno jesti. Kada možeš, pripaziš se, kada nema za biranje, jedeš što stigneš…


   Sandro polako hvata »radnu temperaturu«, poslije dugog mirovanja privikava se na ritam treninga.




   – Zadovoljan sam kako ide – poručio je na početku dugog puta povratka u bazen. – Trenirao sam i nekih desetak dana u Zagrebu te sam u Rijeci vježbao s momčadi. Bio sam i s ekipom u Zadru. Nisam igrao i sada mislim da je došlo vrijeme da mogu početi pomalo igrati. Već neko vrijeme treniram s momčadi. U dobrom sam stanju. Nisam sigurno na sto posto, ali s obzirom na to kolika je bila pauza, na zavidnoj sam razini. Zadovoljni smo i trener i ja, tako da možemo pomalo očekivati i lagane igre.


   Najduža pauza


Prva »lagana igra« je u srijedu sa splitskim »mornarima«.


   – Da, tako smo planirali – kaže Sukno o dugo čekanom povratku vaterpolu. – Ja se nadam da će tako i biti.


   Sandro nije odigrao službenu utakmicu od 29. siječnja kada je u Ligi prvaka Primorje EB u ljepotici sezone s čak 20:7 matiralo Eger. 


   – Ni u onim mlađim, dječjim kategorijama nisam imao toliku pauzu – dodaje Sukno o dugom prisilnom izbivanju iz vaterpola. – Stanka je bila duga, ali kada se spominje ovu bolest, bilo je i dužih pauza, samo da ne izazivamo i provociramo sudbinu. Ja sam zadovoljan, liječnici su zadovoljni. Sve je prošlo dosta dobro, može se reći čak i brzo. Nadam se da će se tako i nastaviti te da mogu sve jačim intenzitetom i minutažom ulaziti u igru. Ali, nećemo žuriti. Idemo polako, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti kako ide. Jer nisu isto treninzi i utakmice. Za sada sam zadovoljan kako se osjećam na treningu, ali to tek treba vidjeti na utakmici.


   Svakako da igraču nije svejedno uoči prvog nastupa poslije toliko dugog prisilnog »garažiranja«.


   – Sigurno da kod čovjeka postoji želja da se vrati. Ja sam to htio učiniti što prije, ali opet, mora se gledati i zdravstveni aspekt kako bi sve prošlo dobro i kako bih bio u potpunosti zdrav – kaže Sandro. – Nisam htio žuriti. Nadam se da je sve ovo iza mene i da mogu samo razmišljati o budućnosti, utakmicama, vaterpolu i osvajanju trofeja.


   Uigravanje


Primorje EB je nanizalo 25 utakmica bez poraza i osvojilo dva trofeja, Kup Hrvatske i Jadransku ligu. Uz druga mjesta u hrvatskom prvenstvu ekipa je preklani bila druga i u Ligi prvaka, sada su pred njom play-off hrvatskog prvenstva i završnica Lige prvaka.


   – Final Six Lige prvaka je stvarno daleko te bih ga izbacio iz razmišljanja. Polako počinjemo doigravanje hrvatskog prvenstva, a imamo još i jednu utakmicu u skupini Lige prvaka s »Barcelonetom«, koja je pokazala dobru igru i dobra je momčad. Bilo bi lijepo pobijediti jer su nas oni pobijedili na početku natjecanja te bi bilo zgodno uzvratiti im na domaćem terenu. S  Mornarom BS smo apsolutni favoriti te to ne bi trebalo dolaziti pod znak pitanja. Treba se uigrati te s Barcelonetom napraviti generalku za početak finalne serije, gdje objektivno očekujem Jug CO.


   Što se finala tiče, Sandro »ne trči pred rudo«.


   – Nećemo nagađati unaprijed, ali ako tu bude Jug CO mislim da smo tijekom sezone pokazali da smo bolja momčad, no neće biti lako – poručio je Sukno.


– Nekakve priče o ishodu 3:0 treba maknuti sa strane. Valja se dobro pripremiti za prvu utakmicu, ali treba vidjeti što će biti. Neka prvo Jug CO i mi uđemo u finale pa ćemo onda uspoređivati snage.