Danas finale kupa

Riječani protiv Mladosti za prvi trofej sezone

Ivana Vaupotić

Pobjeda »Mladosti« nad »Jugom CO« pokazala je da status favorita ne znači puno. Zaslužena je, bili su dominantni od početka do kraja. »Primorje EB« uvijek ide na pobjedu. Bez obzira s kim igramo, želimo biti bolji, dajemo sve od sebe i želimo trofej – kaže Predrag Sloboda  



ZAGREB » Treći uzastopni trijumf u Kupu »Primorje EB« traži u današnjem sučeljavanju s »Mladosti« (16.50 sati), koja je u sinoćnjem polufinalu iznenadila favorizirani »Jug CO«. Uoči završnih borbi za prvi trofej sezone svi su očekivali riječko-dubrovački dvoboj, sa zagrebačkim klubovima u sporednim ulogama.


– Sada se vidjelo da status favorita ne znači puno u ovakvom natjecanju gdje odlučuje jedna utakmica. Pobjeda »Mladosti« je zaslužena, bili su dominantni od početka do kraja. Sada im moramo čestitati na velikoj borbenosti i zalaganju – rekao je nakon polufinalnih utakmica prvi čovjek »Primorja EB« i hrvatskog vaterpola, Predrag Sloboda.


   Za aktualne prvake i branitelje naslova pobjednika Kupa, cilj ostaje isti.




   – Mi uvijek idemo na pobjedu. Bez obzira s kim igramo, želimo biti bolji, dajemo sve od sebe i želimo trofej – dodao je Sloboda.


   Svoj polufinalni zadatak »Primorje EB« je riješilo u prvih osam minuta, a sve nakon toga bilo je odrađivanje posla. Doduše, Riječane je na početku utakmice dočekalo iznenađenje, u obliku rezultatskog zaostatka. Nikola Samodol odlučio se za šut s osam metara na isteku napada i pogodio je rašlje gola koji je čuvao Frano Vićan. Suvišno je napominjati da su stvari vrlo brzo stavljene na svoje mjesto. Isključenje Luke Jovanovića otvorilo je prostor za prvi gol Ivana Krapića, a već u idućem napadu Javier Garcia je dodao i drugi gol za »Primorje EB«.


Svježina


Nakon prve četvrtine trener Riječana Ivan Asić počeo je rotirati igrače, kako bi sačuvao svježinu za finale. Međutim, »Medveščaku« ništa nije moglo pomoći da barem nakratko bude ozbiljan suparnik. Iako zvuči krajnje podcjenjivački, nemoguće je pobjeći od zaključka da je »Primorje EB« u polufinalu Kupa imalo tek nešto zahtjevniji pucački i plivački trening.


   – U finalu nas očekuje zahtjevna utakmica s kvalitetnim suparnikom. Želimo osvojiti Kup, ali to nam ne stvara nikakav pritisak. Na kraju krajeva, svake sezone momčadi doživljavaju promjene, a svi igrači jednako žele trofej. Zbog toga se i bavimo sportom – istaknuo je Damir Burić, koji je u pobjedu nad »Medveščakom« ugradio jedan gol.


   Prema njegovom mišljenju, umor ne bi trebao biti presudan čimbenik.


   – Mi smo imali utakmicu u kojoj smo se mogli češće mijenjati, ali to može biti samo mala prednost. Razmak između utakmica dovoljan je da se organizam treniranog sportaša oporavi i normalno funkcionira – zaključio je Burić.


   Dubrovčani su imali početno vodstvo na utakmici, nakon što je Miho Bošković realizirao peterac koji je skrivio Ivan Capan. Sve ostalo bilo je u znaku »Mladosti«, predvođene fantastično raspoloženim Josipom Pavićem. Sa svakom četvrtinom Zagrepčani su podizali prednost i stigli do toliko željenog finala.


Obrana


– Izuzetno sam sretan i zadovoljan. Bili smo odlični u obrani i to nam je donijelo prednost. Osim toga, Pavić je stvarno bio izvanredan. S druge strane, njihov vratar nije imao svoj dan pa smo im zabili nekoliko lakih golova. Sretan sam što smo ušli u finale i izborili priliku da još jednom igramo s »Primorjem EB« koje nas već četiri godine rezultatski terorizira – istaknuo je trener »Mladosti« Vjekoslav Kobešćak nakon velike pobjede.


   Jedan od bitnih faktora u finalu moglo bi predstavljati fizičko stanje. Barem se tako činilo nakon polufinala. Naime, »Primorje EB« rutinski je odradilo ogled s »Medveščakom«, a »Mladost« je morala pružiti maksimum u srazu s Dubrovčanima.


   – Sada je sve stvar glave, a ne mišića. Moji dečki imaju jake treninge i ove dvije utakmice im ne bi smjele biti problem. Ni slučajno ne smijemo poletjeti. Naš prvi zadatak je da zaustavimo Sandra Sukna i Cosmina Radua. Uspijemo li u tome, imat ćemo priliku za nešto više – objasnio je mladi stručnjak.