Vaterpolski kup

Kobeščak: Svi očekukuju Jug i Primorje u finalu

Hina

»Volio bih kada bi mogli ponoviti prošlogodišnji nastup kada smo u polufinalu pobijedili Jug, ali to više nije ista momčad i Dubrovčani s ovogodišnjim pojačanjima drugim centrom Kanađaninom Bicarijem, Australcem Youngerom i povratnikom Paulom Obradovićem uistinu imaju pravu momčad dobro pokrivenu na svim pozicijama i zato svi očekuju da oni s Primorjem igraju u finalu. Za nas je najvažnije da smo nakon dugo vremena konačno kompletni i zato očekujem neizvjesnu utakmicu«, kazao je trener Mladosti Vjekoslav Kobeščak



ZAGREB  Od petka do nedjelje u bazenu Mladosti na Savi odigrat će se završni turniri ženskog i muškog vaterpolskog kupa.


»Pored polufinalnih i finalnih utakmica, u kojima će nastupiti po četiri ženska i muška kluba, ova tri dana u Zagrebu će se održati i brojni popratni događaji poput Noći hrvatskog vaterpola, na kojoj će se proglasiti i najbolji vaterpolist Hrvatske u 2014. godini, preko Skupštine HVS-a, do seminara trenera, a sve će kulminirati u nedelju u 16.50 sati kada ćemo doznati prvog osvajača trofeja u sezoni 2014/2015«, rekao je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.


U polufinalnim utakmicama ženskog kupa u petak igraju Mladost i Viktorija, a nakon njih Bura – Primorje EB.




U subotu, 20. prosinca, najprije će se u 15.15 sati odigrati finalna utakmica Kupa za žene, a nakon toga i prva polufinalna utakmica za vaterpoliste u kojoj se u 16.45 sati sastaju Primorje EB i Medveščak, a u 18.15 sati Mladost i Jug CO.


»Volio bih kada bi mogli ponoviti prošlogodišnji nastup kada smo u polufinalu pobijedili Jug, ali to više nije ista momčad i Dubrovčani s ovogodišnjim pojačanjima drugim centrom Kanađaninom Bicarijem, Australcem Youngerom i povratnikom Paulom Obradovićem uistinu imaju pravu momčad dobro pokrivenu na svim pozicijama i zato svi očekuju da oni s Primorjem igraju u finalu. Za nas je najvažnije da smo nakon dugo vremena konačno kompletni i zato očekujem neizvjesnu utakmicu«, kazao je trener Mladosti Vjekoslav Kobeščak.


Optimizam svog trenera dijeli i ljevoruki reprezentativac Duje Živković koji ne spori da je Jug favorit, ali se nada da bi Mladost i ove godine mogla zaigrati u finalu protiv branitelja naslova riječkog Primorja.


»Ako izdržimo njihov veliki presing u prve dvije četvrtine onda bi mogli pomrsiti račune Jugu koji ove godine još nije izgubio niti jednu utakmicu«, zaključio je Živković.