Trofejni as

Burić: Od početka sam govorio da imamo dobru momčad

Igor Duvnjak

Bili smo favoriti. Mladostaši su igrali doma, to im je bio poticaj više, ali na tribinama je bilo kao da igramo u Rijeci. Imali su zalet nakon pobjede nad »Jugom CO«. Bilo bi jako glupo od nas da se opustimo i da ih podcijenimo. Možemo dobiti svakoga, no ako nekog podcijenimo, možemo i izgubiti dosta utakmica



Život piše romane. Vidi se to i na primjeru Damira Burića, iskusnog proslavljenog asa koji je tek u zrelim danima svoje sjajne karijere uzeo prvi naslov s »Primorjem Este bankom«, matičnim klubom u kojem je počeo stjecati zapaženu afirmaciju.Čovjek koji je doslovno osvojio sve na klupskoj i reprezentativnoj razini, aktualni olimpijski prvak se stoga itekako mogao radovati obrani Kupa, prvoj tituli s kapicom »primorjaša«.


  – Jako su čudni sportski putevi, ali dobro da je bilo i tako – kaže Burić, koji je povratak na Kantridu nakon silnih godina igranja u drugim sredinama obilježio trofejom. – Mnogi igrači u »Primorju EB« i u drugim svojim matičnim klubovima nisu nešto osvajali. Nije bilo sreće, kada sam bio mlađi klub nije bio te sreće i osvajao, sada je dovoljno moćan da osvoji Kup.   

Poseban trofej


Jasno je da 34-godišnjem Puljaninu ovaj uspjeh nešto znači.


  – Taj trofej ima jedno posebno značenje. Teško ih je uspoređivati, svaki je drag jer se toliko trenira i toliko se odriče, a na kraju ih se često i ne osvoji. Kada se osvoji trofej, to je poseban osjećaj, ali moram priznati da je sada osjećaj bio – posebniji. Kada sam prije utakmice finala čuo navijanje za »Primorje EB«, došlo mi je tada u glavu da bih ipak mogao osvojiti prvi trofej s mojim matičnim klubom. Bilo je super, jako sam zadovoljan.




  S vrha tribina je bilo vidljivo kako »Primorje EB« kontrolira događanja u finalu protiv »Mladosti«.


  – Jako dobro smo otvorili utakmicu. Praktički je susret već bio riješen nakon prve četvrtine. Zagrepčani su nam nešto priprijetili nekoliko puta, međutim, mi smo to dobro iskontrolirali. Realno, kvalitetniji smo od njih. Zasluženo smo pobijedili, od prve do posljednje minute smo kontrolirali utakmicu.   

Bez opuštanja


Riječku jabuku pripreme za finale nije nagrizao crv opuštanja s obzirom na činjenicu da je ekipa s Kantride bila favorit.


  – Bili smo favoriti. Mladostaši su igrali doma, to im je bio poticaj više, ali na tribinama je bilo kao da igramo u Rijeci. Imali su zalet nakon pobjede nad »Jugom CO«. Bilo bi jako glupo od nas da se opustimo i da ih podcijenimo. Možemo dobiti svakoga, no ako nekog podcijenimo, možemo i izgubiti dosta utakmica. Ali imamo dovoljno iskusnih igrača pa se to nije dogodilo.


  Burić je uoči »vatrenog tjedna«, utakmice s »Galatasarayem« i završnice Kupa, govor o formi momčadi odgađao za kraj klupske polusezone.


  – Sve je rečeno, osvojili smo trofej. Kada nešto osvajaš, onda forma ne treba biti bolja. Upiti o formi se više postavljaju kada se događaju porazi. Osobno se nadam da ćemo poboljšati igru u više segmenata, u napadu, u obrani i u nekim tehničko-taktičkim detaljima. Nadam se da ćemo to podići na još veću razinu. Ali sada uživam dok ne počnu nove obaveze.


  Damirove procjene o prostoru za napredak najavljuju uspješan nastavak sezone.


  – Od početka sam govorio da imamo dobru momčad. Nismo glavni favoriti u Ligi prvaka. Tu po imenima ima možda kvalitetnijih, odnosno kompletnijih momčadi. Nikome, međutim, protiv nas neće biti lako.


  Protiv svakoga imamo dovoljno dobre šanse da pobijedimo. To mišljenje je sada još jače s obzirom na to da smo osvojili trofej – poručio je Damir Burić.