Liga prvaka vaterpolista

Asić: Igra se još jedna utakmica, ali u velikoj smo prednosti

Igor Duvnjak

Nadam se da u uzvratu protiv »Crvene zvezde« neće biti uzbudljivo kao lani protiv »Szolnokija«. Samo moramo zaboraviti prvi susret i s maksimalnim zalaganjem ići na pobjedu – kaže trener Ivan Asić



RIJEKA » Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su u stilu »dođoh, vidjeh, pobijedih« obavili važno beogradsko gostovanje kod »Crvene zvezde«. »Ljevoruki revolveraš s dva metra« Cosmin Radu i suigrači su na poznatom bazenu Tašmajdana do vrha napunili mrežu slavnog Denisa Šefika, vratara srpskog prvaka »Crvene zvezde«, u prvoj utakmici treće faze kvalifikacija za Ligu prvaka. Ako se po jutru dan poznaje, bit će vedro, riječka momčad ima jako velike izglede za ulazak u elitno natjecanje budući da domaći uzvrat čeka s prednošću od tri gola.


   – Umorni smo, ali naravno da smo zadovoljni. Iza nas je naporno putovanje poslije odigrane utakmice, ali kada se ostvari pobjeda od tri gola razlike, onda se moraš veseliti – prvi je komentar trenera »Primorja EB« Ivana Asića nakon noćne vožnje autobusom i povratka u Rijeku. – Ovaj uspjeh nam daje jako velike izglede uoči uzvrata u Rijeci. Igra se još jedna utakmica, ali mi smo u velikoj prednosti.  


Svi na broju


   »Primorje Erste banka« godinama nije igralo u Beogradu, a onda je u dva tjedna dva puta gostovalo u srpskoj metropoli. U duelima s bivšim europskim prvacima je za »regionalne« bodove prvo svladan »Partizan«, nakon toga u znatno važnijem susretu i »crveno-bijeli«.




   – Manje-više to je ista škola vaterpola, to su momčadi koje igraju slično – kaže trener »primorjaša« o susretima s elitnim predstavnicima beogradskog vaterpola. Za razliku od duela s »partizanovcima« momčad s Kantride je ovog puta izbjegla dramatičan finiš dobro raspolažući stečenim vodstvom. – »Partizan« ima izvanserijskog igrača Mandića, a »Crvena zvezda« djeluje više kao ekipa, s tim da i ona ima nekoliko jako dobrih igrača. Međutim, mi smo kontrolirali utakmicu svo vrijeme. Nekoliko puta smo imali vodstvo od tri gola razlike, mogli smo i tada »prelomiti« taj susret, ali nismo uspjeli. No, na kraju smo ipak ostvarili sigurnu pobjedu. Naravno, imamo još jednu utakmicu za odigrati, siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo pobijedili i na domaćem terenu.


   Trener Riječana je morao čekati kraj listopada kako bi konačno kompletirao momčad i dočekao oporavak svih igrača.


   – Napokon jedna utakmica u kojoj smo bili kompletni, ali Buljubašić nam još uvijek nije sto posto fit – nastavlja Asić. – Polako ga uvodimo u normalan ritam igranja. Svakim danom i svakom utakmicom bit će sve bolji i bolji.  


Pravi pristup


   Riječka momčad je u dvije beogradske utakmice dala čak 25 golova. S druge strane, kruži šala da njezinim momcima prija beogradska voda, da su »popili« 21 pogodak u ta dva susreta.


   – Odigrali smo dosta dobro u napadu i s igračem više. Pritom smo promašili i nekoliko zicera, ali to je sport, ne može se sve zabiti. Primili smo neke nepotrebne golove iz daljine. Navikli smo ljude na visoke pobjede, ali moramo znati da su nova natjecanja puno jača. Teško će se ostvarivati pobjede sa 7-8 golova razlike, pogotovo sa srpskim ekipama. Mi moramo gledati sebe, uočavati greške i raditi na našoj igri. To je jedini put k ostvarenju visokih ciljeva. Sve u svemu, ima stvari s kojima sam zadovoljan, kao i onih na kojima moramo još raditi kako bismo bili još bolji.


   »Primorje EB« uoči uzvrata sa »Crvenom zvezdom« 12. studenoga igra u Budvi 5. studenoga, a tri dana potom prima kragujevački »Radnički«.


   – Nadam se da sa »Crvenom zvezdom« neće biti uzbudljivo kao u lanjskom kvalifikacijskom duelu sa »Szolnokijem« – smatra Ivan Asić. – Moramo zaboraviti prvi susret i s maksimalnim zalaganjem ići na pobjedu i u revanšu. To je jedini pravi pristup. Nadam se da ćemo ispraviti neke naše greške, pogotovo u obrani, i da ćemo biti još bolji.