SP Karate

Vlatka Biuk otišla najdalje

Hina

U prijepodnevnom dijelu programa Vlatka Kiuk u katama očekivano je u 1. kolu izgubila od velike favoritkinje za svjetski naslov Japanke Usami (5-0), u repasažu je ostvarila dvije uvjerljive pobjede nad Čehinjom Miškovom, te Turkinjom Akarsu (oba puta s 4-1), ali je u susretu koji je odlučio o sudioniku subotnjeg dvoboja za broncu neočekivano izgubila od Crnogorke Radulović (3-2).



PARIZ/ZAGREB – U glavnom gradu Francuske Parizu počelo je 21. SP u karateu, koje je prema mnogim kriterijima najjače u povijesti toga sporta. Do nedjelje u pariškom Bercyu za naslove najboljih u borbama i katama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji natjecat će se gotovo tisuću karataša iz rekordnih 115 zemalja.


 Hrvatska reprezentacija nastupa s 24 natjecatelja. U prijepodnevnom dijelu programa Vlatka Kiuk u katama očekivano je u 1. kolu izgubila od velike favoritkinje za svjetski naslov Japanke Usami (5-0), u repasažu je ostvarila dvije uvjerljive pobjede nad Čehinjom Miškovom, te Turkinjom Akarsu (oba puta s 4-1), ali je u susretu koji je odlučio o sudioniku subotnjeg dvoboja za broncu neočekivano izgubila od Crnogorke Radulović (3-2).


 U muškoj konkurenciji Ivan Ermenc bio je bolji od Magare iz Monaka (5-0), istim rezultatom očekivano izgubio od Francuza Dacka, a na startu repesaža zaustavio ga je Peruanac Moreno (3-2). Poslijepodne su počela i natjecanja u borbama. U kategoriji iznad 68 kg Ana-Marija Čelan ispala je od Brazilke Bolzani. Stigla je prednost suparnice, izjednačivši u posljednjih pola minute borbe na 2-2. Pošto od ovog prvenstva više nema minute dodatnog produžetka, Čelan je dvojbenim sudačkim preglasavanjem – izgubila.  U teškoj kategoriji (+84 kg) Ivan Zoričić najprije je pobijedio Estonca Mengela (sudačkim preglasavanjem 4-1), a potom ispao od nekadašnjeg svjetskog prvaka, Talijana Maniscalca s 3-0. Marko Miloš u kategoriji do 84 kg u 1. kolu, takodjer odlukom sudaca ispao je od Argentinca Amargosa (3-2).Večeras još nastupaju Azra Saleš (-68 kg), te Dejan Aleksić, koji premijerno nastupa za hrvatsku reprezentaciju na velikim seniorskim natjecanjima (-75 kg).