Boksačka rapsodija

Vladimir Kličko obranio naslov

Hina

Fantastičan meč u koji su oba protivnika ušla "otvorenog garda" doista je mogao završiti i suprotnim ishodom, jer i Kličku su "zaklecala koljena" nakon razornih udaraca protivnika, no Ukrajinac je ipak čitavo vrijeme bio u prednosti i nekoliko puta obarao Puleva.



HAMBURG Ukrajinski boksač Vladimir Kličko obranio je titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji po verzijama IBF,WBA i WBO nakon što je u Hamburgu nokautom u petoj rundi pobijedio izazivača iz Bugarske Kubrata Puleva.


Kličko je prije lijevog krošea kojim je nokautirao Puleva izazivača još triput slao na pod, ali je i Bugarin tijekom meča u nekoliko navrata udarcima ozbiljno zaprijetio prvaku.


Fantastičan meč u koji su oba protivnika ušla “otvorenog garda” doista je mogao završiti i suprotnim ishodom, jer i Kličku su “zaklecala koljena” nakon razornih udaraca protivnika, no Ukrajinac je ipak čitavo vrijeme bio u prednosti i nekoliko puta obarao Puleva.




Udarac koji je odlučio meč stigao je u neočekivanom trenutku, upravo kada se činilo da Pulev preuzima inicijativu, a Kličko se brani, no vrhunskim krošeom koji je prošao pokraj Bugarinova garda, Kličko je na doista fantastičan način okončao dosad najveću prijetnju obrani njegove titule.


Vladimiru je to 63. pobjeda u karijeri, 54. nokautom, a po 17. put je obranio naslov. U ovoj kategoriji rekord drži Lenox Lewis koji je čak 25 puta branio pojas.