Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2
Sutra: 9° 9° 2
19. siječnja 2020.
Sjednica na Grobniku

Upravni odbor HMS-a zasjedao na automodromu i podržao daljnju revitalizaciju staze

Članovi upravnog odbora na Grobniku/M. KRPAN
Članovi upravnog odbora na Grobniku/M. KRPAN
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 8:20 2019-07-26T08:20:11+02:00

GROBNIČKO POLJE Upravni odbor Hrvatskog motociklističkog saveza redovnu 18. sjednicu održao je na Automotodromu Grobnik, gdje su mu domaćini bili čelni ljudi Moto kluba Kvarner i Automotodroma Grobnik d.o.o. Uoči radnog dijela članovi UO-a, predvođeni predsjednikom HMS-a Stjepanom Peršinom, obišli su stazu i nove uredske prostore i posebno dojmljive prostorije »race controla« u upravnoj zgradi, kao i odnedavno u funkciji preuređenih 12 novih boxova koji su ovih ljetnih dana u punoj eksploataciji.

- Sa spoznajom da od šire društvene zajednice, osim deklarativne, nećemo imati drugih oblika podrške, prije tri godine donijeli smo odluku da vlastitim snagama i dostupnim sredstvima u fazama krenemo s revitalizacijom Automotodroma Grobnik, uključujući prioritetno trkaću stazu, a potom i prateće objekte. Godina dana je za nama kako se Grobnikom, nakon 40 godina, vozi po novom asfaltnom sloju za koji svi korisnici imaju samo riječi hvale, a ovog smo proljeća u dvije faze završili uređenje vitalnih prostora Upravne zgrade, na katu uredske prostore i one neophodne za vođenje svih aktivnosti na stazi, svakodnevne, ali i posebne sportske programe, te prije mjesec dana u komercijalnu upotrebu omogućili korištenje obnovljenih suvremenih 12 novih boxova u prizemlju glavne zgrade – istakao je u uvodnom izlaganju prof. dr. Mladen Črnjar, predsjednik Moto kluba Kvarner i Nadzornog odbora tvrtke Automotodrom Grobnik d.o.o.

Vrijedi napomenuti da je uz građevinske radove i uvođenje nove tehnologije rada uvedena i nova kadrovska križaljka, imenovanjem nove, pomlađene Uprave društva s novim konkretnim zadaćama pojedinih članova, koja se od početka godine pokazuje pozitivnom u svakodnevnom poslovanju. No, isto tako, pažnje je vrijedan podatak da se na ostvarenom nije stalo, da se nastavlja s novim fazama, pripremaju projekti obnove preostalog dijela postojećih objekata, ali i podizanja novih, prvenstveno 10 boxova i kvalitetnog ugostiteljskog objekta. Prva zadaća za 2020. godinu je obnova i usavršavanje voznog parka interventnih zdravstvenih službi koje su neophodne u svakodnevnoj eksploataciji Automotodroma.

O pripremi predstojeće najznačajnije moto priredbe na Grobniku, čelne ljude nacionalnog motosaveza informirali su Robert Žiković i Igor Eškinja, predstavnici dviju generacija sportskih čelnika Grobnika. U vikendu od 23. do 25. kolovoza održat će se jubilarna 15. u nizu utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom, ali i tradicionalna 75. utrka Alpe Adria Road Racing Chamiponship, kojima su domaćini Moto klub Kvarner i promotor Lutec racing team. Očekuje se blizu 200 motociklista iz dvadesetak zemalja svijeta. U sjedište Kluba pristigli su i dokumenti nove FIM licence za stazu na Grobniku, kojom se dokazuje da je staza Automotodroma Grobnik vrijedna uvrštavanja u kalendare najvećih moto priredbi svijeta.

Upravni odbor HMS-a prihvatio je prijedlog o obilježavanju lika i djela Vilka Severa, prvog predsjednika HAMŠS-a, sportaša, konstruktora i donatora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.