Homo si teć

Startala tradicionalna utrka: Potekla Rijeka trkača

P. N.

foto: Silvano Ježina

foto: Silvano Ježina

Najviše pažnje i ovaj put zasigurno će privući Riječki maraton, kojeg nazivaju kraljevskom utrkom Festivala sporta i rekreacije, u čijem sklopu se manifestacija "Homo si teć" održava.



U Rijeci je startala najveća ulična utrka u Hrvatskoj – Homo si teć. Ova tradicionalna utrka odigrava se već 21. godinu zaredom i odavno je postala jedna od prepoznatljivih riječkih brandova.


Natjecatelji su startali u 10.30 sati, a trče u četiri odvojene utrke. U pitanju su drugi Riječki maraton, 16. Riječki polumaraton, štafete 3×7 kilometara i Desetka.


Najviše pažnje i ovaj put zasigurno će privući Riječki maraton, kojeg nazivaju kraljevskom utrkom Festivala sporta i rekreacije, u čijem sklopu se manifestacija “Homo si teć” održava.




Maraton se trči od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica, nazad u centar do Opatije i nazad. U pitanju je dužina od 42 kilometra i 195 metara.


Prvo mjesto na maratonu prošle godine osvojio je Matija Grabrovečki (AK Rudolf Perešin), s rezultatom 2:41:58 minuta. Kod žena je pak prošle godine bila najbrža Marija Vrajić iz Atletskog kluba Maksimir, koja je maraton istrčala s rezultatom 2:53:42. Oboje prošlogodišnje prvo mjesto brane u ovogodišnjoj utrci.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza