Alpska skijašica

Sretno, Leona! Mlada Sungerčanka ispraćena na ZOI

Marinko Krmpotić

Znaci pažnje i lijepe želje ganule su mladu alpsku skijašicu koja se zahvalila svima koji joj pomažu i žele uspjeh



MRKOPALJ Olimpijka Leona Popović, članica alpske A reprezentacije Hrvatske, u Pjongčang je iz Mrkoplja ispraćena na svečanoj priredbi koju su u ugostiteljskom objektu »Tilia«, neposredno pod legendarnim mrkopaljskim skijalištem Čelimbaša, priredili predstavnici Općine Mrkopalj. Unatoč vrlo lošim vremenskim uvjetima i gustom snijegu ispraćaju mlade Sungerčanke koja je ove godine već u tri navrata osvajala bodove u elitnom svjetskom skijaškom natjecanju, dva puta u kombinaciji i jednom u veleslalomu, nazočilo je više od stotinjak ljudi.


Prve svoje »korake« na snijegu Leona je napravila baš na Čelimbaši, a uz alpsko skijanje okušala se i u skijaškom trčanju te u rukometu, kao i u, što je pomalo i neobično – nogometu! O tome, kao i o značaju Mrkoplja u povijesti hrvatskog skijaškog sporta, govorio je istaknuti skijaški djelatnik i član Općinskog vijeća Mrkopalj Ferde Petrović prisjetvši se i Mrkopaljca Jakova Faka, jedinog hrvatskog olimpijca koji je uz Janicu i Ivicu Kostelić bio na postolju rezerviranom za osvajače medalja, pri čemu je zanimljivo da je do medalje u bitalonu došao upravo u – Pjongčangu!


Nazočne je u ime Skijaškog saveza Primorsko-goranske županije pozdravio i tajnik tog tijela Darko Štimac istaknuvši goranski i doprinos Primorsko-goranske županije u broju sportaša koji sudjelju na ZOI u Pjongčangu te poželjevši Leoni što kvalitetnije nastupe, a u ime svih mještana Mrkoplja zahvalu za sve do sada postignuto i želju za što uspješnijim nastupom Leoni je uputio i načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović, uručivši joj i simboličnu pomoć od 3.000 kuna.




Znaci pažnje i lijepe želje ganule su mladu alpsku skijašicu koja se zahvalila svima koji joj pomažu i žele uspjeh te obećala da će dati sve od sebe kako bi nastavila niz rezultata što Mrkopalj smještaju na iznimno bitno mjesto u povijesti hrvatskog skijaškog sporta. Da bi tako moglo biti i dalje potvrdio je dio druženja u kojem su okupljeni s radošću čestitali i Nives Barićevac, mladoj skijašici trkačici koja je za nedavno održanog velikog međunarodnog natjecanja u talijanskom gradu Val di Fiemme, na utrci koja ima status neslužbnenog prvenstva Eurpe, u kategorji cicibanki osvojila prvo mjesto potvrdivši kako Mrkopalj i dalje odgaja sportaše koji u svijetu skijaškog sporta imaju i mogu što reći i na međunarodnoj razini.