Svjetski kup u trostavu

Snježana Pejčić najbolja u trostavu Fort Benningu!

P. N.

Snježana Pejčić / Snimio Sergej DRECHSLER

Snježana Pejčić / Snimio Sergej DRECHSLER

Najbolja hrvatska strijelikinja, koja je nedavno u eliminacijskom dijelu natjecanja u trostavu malokalibarskom puškom u južnokorejskom Changwonu postavila novi svjetski rekord (1180 krugova), apsolutno je dominirala u svojoj omiljenoj disciplini



RIJEKA Snježana Pejčić pobjednica je natjecanja Svjetskog kupa u trostavu malokalibarskom puškom u američkom Fort Benningu!


Najbolja hrvatska strijelikinja, koja je nedavno u eliminacijskom dijelu natjecanja u trostavu malokalibarskom puškom u južnokorejskom Changwonu postavila novi svjetski rekord (1180 krugova), apsolutno je dominirala u svojoj omiljenoj disciplini.


Snježana se u finale plasirala s najboljim rezultatom kvalifikacija, pogođenih 1178 krugova za samo su dva kruga slabiji rezultat od njezina svjetskog rekorda.




Nekoliko sati kasnije u finalu je još jednom potvrdila odličnu formu i s pogođenih 460 krugova bogatoj kolekciji odličja dodala još jedno zlato sa Svjetskog kupa. Riječanka je u finalu nadmašila sjajne Kineskinje, drugoplasirana Ting Jiang pogodila je 455 krugova, trećeplasirana Zeru Wang 440.4 kruga.


Prvu seriju hitaca klečećim stavom strijelkinja »Lokomotive« okončala je na drugom mjestu (153.4) s neznatno slabijim rezultatom od Jiangove. No, minimalni zaostatak nadoknadila je ležećim stavom, nakon kojega je izbila vodstvo (308.7) koje je stojećim stavom samo povećavala.


Snježani je ovo deveta pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, uz još šest srebrnih i šest brončanih odličja.


Snježana se u Fort Benningu okušala i u zračnoj pušci, ali u tom dijelu natjecanja nije uspjela doći do finala. U kvalifikacijama je pogodila 621.9 krugova i zauzela 25. mjesto.