Powerlifting

Snažna ekipa Ličana iz gospićkog Kluba „Rux“ kreće dogodine za Ohio

Marin Smolčić

Foto Rux

Foto Rux



ČADCA Federacija XPC – Xtreme Powerlifting Coalition je profesionalna međunarodna powerlifting federacija na čijim natjecanjima se jednom godišnje može kvalificirati za prestižno natjecanje „Arnold Classic“. 


Tako je danas u slovačkom gradu Čadca održano Europsko prvenstvo ove federacija, izlučno natjecanje za „Arnold Classic“ slijedeće godine koje će se održati u američkoj saveznoj državi Ohio, u gradu Columbusu. Uvjet da se sportaš kvalificira za ovo natjecanje jest vrhunski svjetski rezultat u svojoj kategoriji. Powerlifting federacija XPC djeluje i u Hrvatskoj, a nositelj licence i predsjednik XPC Hrvatska je Gospićanin Marijo Rukavina Rux. 


Stoga je danas na ovom Europskom prvenstvu nastupila i hrvatska reprezentacija, pri čemu su naši dizači ostvarili odlične rezultate.




U natjecanju u bench pressu Tomislav Bitunjac, član Power lifting kluba „Rux“ iz Gospića, u juniorskoj kategoriji od 110 kg podigao je 217.5 kg te zauzeo drugo mjesto u kategoriji te ukupno drugo mjesto u apsolutnom poretku juniora.


U juniorskoj kategoriji do 140 kg član PLK „Imperium“ iz Sinja Mirko Poljak podigao je 225 kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji, a treće mjesto u apsolutnom poretku juniora. U seniorskoj kategoriji do 100kg Marijo Rukavina, PLK „Rux“ iz Gospića podigao je 210 kg te osvojio drugo mjesto u kategoriji.


U natjecanju u deadliftu, u seniorskoj kategoriji do 125 kg, Zoran Pavić, PLK „Imperium“, podigao je 280 kg te osvojio četvrto mjesto u kategoriji.


Ovim odličnim rezultatima svi hrvatski natjecatelji uspješno su se kvalificirali za američki „Arnold Classic 2020.“