Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Godina jubileja

Slijede novi zahvati na grobničkoj ljepotici i jača orijentacija na auto sport

Staza je u godini jubileja dobila novi asfaltni sloj/Foto Arhiva NL
Staza je u godini jubileja dobila novi asfaltni sloj/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2018. u 10:29 2018-12-18T10:29:00+01:00

Na objektu nas čekaju novi zahvati s ciljem da već 2020. godine budemo domaćini jedne izuzetno značajne oktanske manifestacije. Uz motociklizam, u kojem smo daleko prepoznatljivi, plan je jača orijentacija na auto sport i industriju, na čemu intenzivno radimo – istakao je Eškinja.

RIJEKA Godina na izmaku prigoda je za osvrtanje na prošlost, ali još više za naznake budućih zadataka i ciljeva. Upravo s tom namjerom čelni ljudi Automotodroma Grobnik d.o.o. i Moto kluba Kvarner okupili su predstavnike medija na božićno-novogodišnjem susretu prezentirajući niz znanih, ali i novih informacija vezanih za djelovanje Automotodroma Grobnik, jedinog objekta u Hrvatskoj namijenjenog prvenstveno motociklističkim i automobilističkim utrkama, ali i nizu sadržaja usko vezanih s ovom, u svjetskim okvirima, izuzetno značajnom gospodarskom segmentu auto i moto industrije.

– Osnovni postulat koji smo unatrag koju godinu zacrtali bilo je asfaltiranje piste kao preduvjet začetka novog revitalizacijskog ciklusa Automotodroma i pretpostavke daljnjeg razvoja. Sretni smo i zadovoljni da smo taj obimni i vrijedan posao odradili upravo u godini značajnog jubileja – 40 godina otkako je 1978. održana prva GP utrka. I ne samo da smo ga odradili, već sve to vlastitom inicijativom i angažiranjem kreditnih linija, bez kune pomoći lokalne, regionalne ili državne pomoći. Sad smo pred izazovom odgovornog poslovanja zbog povrata tog istog kredita. Drugi nam je zadatak bio jači i intenzivniji marketing, a treći reorganizacija trgovačkog društva Automotodrom Grobnik d.o.o. u kadrovskom osnaživanju trasformacijom postojećeg kadra – uvodne su riječi Mladena Črnjara, predsjednika Nadzornog odbora tvrtke, ali i predsjednika Moto kluba Kvarner.

Novi Pravilnik

Nadzorni odbor tvrtke krajem kolovoza usvojio je novi Pravilnik o radu Uprave društva na kojem se temeljila i odluka donijeta 30. studenog. Naime, status dosadašnjeg direktora se ukida, a imenovana je tročlana Uprava u sastavu: Zdenko Šantić, predsjednik Uprave, Robert Žiković, član Uprave zadužen za sport, marketing, nabavu i održavanje objekata, te Tamara Karlovčan, članica Uprave za ekonomske, financijske, pravne poslove i kontroling.

Na čelu tvrtke tako ostaje Zdenko Šantić koji je slikovito ocijenio posljednju godinu svojeg direktorovanja:

– Bio je ovo izuzetno drago, ali i teško razdoblje. Odradili smo lavovski posao nakon kojeg su uočljivi rezultati koje, vjerujem uz nove članove Uprave, sada trebamo još više poboljšati.

Žiković i Karlovčan su više od 15 godina djelatnici Automotodroma na sličnim poslovima, ali sada je pred njih stavljen novi izazov većih ingerencija i odgovornosti. Zadaće koje stoje pred novom upravom su godišnji rast prometa od deset posto, transformacija kvalitetnijim i novim komitentima i korisnicima usluga, reorganizacija službi i drugačiji pristup poslovanju. Sve bi to trebalo dovesti do osnovnih preduvjeta za ISO standarde, kako kvalitete rada, tako i zaštite okoliša.

U godini jubileja održane su uspješno sve značajne sportske priredbe, obilježena 40. godišnjica bogatim, raznovrsnim i sadržajnim jednomjesečnim programom u kojem posebnu ulogu ima Okrugli stol u suradnji s TZ Kvarnera i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo, iz kojeg je proizašla ocjena o Grobniku kao specifičnoj destinaciji. Izdana je monografija trojice autora (Frančišković-Krpan-Vujnović), te održan prvi put Dan otvorenih vrata s izložbom više od 130 povijesnih i sportskih automobila i motocikala.

Novi zahvati

O sportskom aspektu Automotodroma, rezultatima, budućim planovima govorio je potpredsjednik Kluba i istaknuti FIM djelatnik Igor Eškinja.

– Na objektu nas čekaju novi zahvati s ciljem da već 2020. godine budemo domaćini jedne izuzetno značajne oktanske manifestacije. Uz motociklizam, u kojem smo daleko prepoznatljivi, plan je jača orijentacija na auto sport i industriju, na čemu intenzivno radimo. Uz to, uvijek je prisutan rad sa sportskim kadrovima, sucima svih rangova, a zadovoljstvo nam je da ćemo nakon 28 godina ponovo u ožujku 2019. godine u Opatiji biti domaćini FIM seminara za međunarodne suce – istakao je Eškinja.

S1712SJ01

Oktanska godina za pamćenje je za nama. Vrijedi istaknuti da nakon »prezimljavanja«, pored uobičajenog »šušura« niza treninga i promo vožnji, što na Grobniku kreću s prvim porastom temperature u ožujku, posebno atraktivna će slijedeće godine biti dva vikenda: krajem srpnja FIA CEZ auto utrka s nizom kup natjecanja, te krajem kolovoza Grand prix motocikala s prikolicom i Alpe Adria Championship.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.