NHL

Slavlje Kingsa u Washingtonu, Sedin u klubu 1000

Hina

REUTERS

REUTERS



Hokejaši Los Angelesa slavili su s uvjerljivih 5-2 na gostovanju u Washingtonu te se učvrstili na prvom mjestu Pacifičke divizije u Zapadnoj konferenciji sjeverno-američke profesionalne lige (NHL).


Kingsi su trećom uzastopnom pobjedom potvrdili izlazak iz krize koja ih je tresla sredinom studenog, kad su u nizu od osam utakmica skupili čak sedam poraza.


Washington je do sredine druge trećine vodio 2-1, a onda su Kingsi s dva pogotka u razmaku od samo devet sekundi potpuno preokrenuli dvoboj. Strijelci su bili Jonny Brodzinski i Jussi Jokinen. Zasluge za pobjedu Kingsa svakako idu i na adresu vratara Jonathana Quicka koji je imao 27 obrana i Slovaka Mariana Gaborika, strijelca dva pogotka.




Hokejaši Vancouvera također su slavili u gostima svladavši prošlogodišnje finaliste Nashville Predatorse sa 5-3, a poseban razlog za slavlje imao je 37-godišnji Šveđanin Daniel Sedin koji je s jednim pogotkom i dvije asistencije prošao granicu od 1000 bodova u NHL karijeri te postao 87. igračem koji je to postigao. Samo 19 njih su to učinila igrajući samo za jedan klub, a jedan od njih je i Danielov brat blizanac Henrik, koji je do tog postignuća stigao prošle godine.


Najneizvjesniji dvoboj bio je onaj Chicaga i Dallasa u United Centeru. Domaći Blackhawksi su triput hvatali vodstvo gostiju, ali je Dallas na kraju ipak došao do pobjede nakon 51 sekunde produžetka. Pobjednički pogodak postigao je Mattias Janmark.


NHL rezultati, 30.11.Chicago – Dallas 3-4 (produžetak)Detroit – Montreal 3-6Calgary – Arizona 3-0Edmonton – Toronto 4-6Nashville – Vancouver 3-5Minnesota – Las Vegas 4-2Washington – Los Angeles 2-5