Uspjeh hrvatskih gimnastičara

Seligman, Ude i Đerek u finalima Svjetskog kupa u Mađarskoj

Hina

Reuters

Reuters

Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama te Ana Đerek na parteru borit će se u Mađarskoj za svoje prve medalje u drugom dijelu gimnastičke sezone



ZAGREB Troje hrvatskih gimnastičara izborilo je finala na natjecanju Svjetskom kupu koje se održava u mađarskom gradu Szombathelyu.


Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama te Ana Đerek na parteru borit će se u Mađarskoj za svoje prve medalje u drugom dijelu gimnastičke sezone.


Seligman je s najboljom ocjenom odradio kvalifikacije na konju s hvataljkama (14,833), dok je Filip Ude finale iste sprave izborio kao trećeplasirani (14,600). Finale konja na rasporedu je u subotu, dok će se u nedjelju za medalju na parteru boriti Ana Đerek koja je u kvalifikacijama bila sedma sa 12,933 boda.


Splitska olimpijka nastupila je i na gredi, no bila je 25. sa 10,466, na istoj spravi Petra Furač završila je kao 28. (10.233), dok je Ema Kajić bila 14. na preskoku (12,333).Krešimir Majdandžić je pak na parteru zauzeo 34. mjesto s ocjenom 11,600.