Mediteranske igre u Tarragoni

Sandri Perković zlato, Kristini Tomić srebro, Nikiti Glasnović bronca

P. N.

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Tomić je u kategoriji do 49 kg najprije pobijedila Španjolku Blanku Palmer Soler 12-5, potom u polufinalu Srbijanku Vanju Stanković s uvjerljivih 20-8, da bi u borbi za zlato tijesno izgubila od Turkinje Rukiye Yildiram 11-12



TARRAGONA  Sandra Perković očekivano je osvojila  zlato na Mediteranskim igrama u Tarragoni. Sandra je bacila disk 66.46 metara u prvoj seriji za vrh postolja, nadmašivši drugoplasiranu Porugalku Lilianu Ca za 6.39 metara. Hrvatska sada ima ukupno devet odličja, dva  zlata, četiri srebra i tri bronce.


Sedmog  dana  startala su i natjecanja u taekwondou, a naše prve dvije predstavnice okitile su se i odličjima. Kristina Tomić osvojila je srebro, a Nikita Glasnović broncu. 


Tomić je u kategoriji do 49 kg najprije pobijedila Španjolku Blanku Palmer Soler 12-5, potom u polufinalu Srbijanku Vanju Stanković s uvjerljivih 20-8, da bi u borbi za zlato tijesno izgubila od Turkinje Rukiye Yildiram 11-12.




Glasnović je također sjajno počela, svladavši Srbijanku Aleksandru Radmilović 19-8, ali je u polufinalu nes(p)retno izgubila od Egipćanke Radwe Elsayed 13-16.


Hrvatske odbojkašice, pod vodstvom privremenog izbornika Frane Žanića, ne znaju za poraz. Ubilježile su treći trijumf u nizu. U četvrtfinalnoj utakmici svladale su iznimno borbene Portugalke s 3:1 (26:24, 16:25, 28:26, 25:20). U borbu za odličja danas će igrati  protiv jakih Turkinja, kao i odbojkaši kojima s Turcima slijedi razigravanje za redoslijed od petog do osmog mjesta.