Diskašica

Sandra Perković slavila u Dohi s rekordom Dijamantne lige, bacila pet metara dalje od pratiteljice

Hina

Reuters

Reuters



Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković novu sezonu Dijamantne lige otvorila je pobjedom na mitingu u Dohi uz rekord ovog natjecanja od 71.38 metara, što je za samo tri centimetra kraći hitac od njezinog osobnog i apsolutnog hrvatskog rekorda.


U novom, skraćenom formatu od tri serije najbolja hrvatska atletičarka pokazala je suparnicama da je i ove sezone spremna za najveće domete, a eksplodirala je u posljednjoj seriji, kad je njezin disk poletio do novog rekorda Dijamantne lige. Perković je držala i stari rekord od 70,88 metara, koji je stajao od mitinga u Šangaju 2016. godine.


Naša diskašica je u prvoj seriji bacila 66,78 metara za vodstvo, koje joj je nakratko u drugoj seriji preotela Kubanka Yaime Perez hicem od 66,82 metra. No, već u sljedećem pokušaju Perković se vratila na čelo sa 67,41 m, a ono najbolje ostavila je za kraj natjecanja.




»Bila sam tako blizu osobnom rekordu. Stvarno vjerujem da je Doha sretno mjesto za mene, kao što je bila i 2015. godine. Ozračje je čudesno, a uvjeti su idealni za početak sezone«, izjavila je Sandra Perković koja ide po sedmi uzastopni trijumf u Dijamantnoj ligi, ali glavni cilj ove sezone je Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu, gdje će Sandra loviti peto uzastopno zlato.


»Ovo je idealan početak i priprema za Europsko prvenstvo. Doha me pripremila da tamo ostavim trag«, zaključila je Perković kojoj su društvo na pobjedničkom postolju radile dvije kubanske diskašice, Yaime Perez (66,82) i Denia Caballero (63,80).


DL, bacanje diska (ž)


1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 71,38 metara2. Yaime Perez (Kub) 66,823. Denia Caballero (Kub) 63,804. Andressa de Morais (Bra) 63,775. Dani Stevens (Aus) 63,596. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 58,737. Whitney Ashley (SAD) 58,42