Još jedan naslov

Sandra Perković i treći put osvojila Dijamantnu ligu

Hina

Trostruka europska prvakinja u bacanju diska, bacivši disk 66,74 m stigla je do pobjede na mitingu u Stockholmu



ZAGREB Sandra Perković, trostruka europska prvakinja u bacanju diska, bacivši disk 66,74 m stigla je do pobjede na mitingu u Stockholmu i time osigurala treći uzastopni naslov pobjednice Dijamantne lige.


Na šestom ovogodišnjem natjecanju u Dijamantnoj ligi najbolja svjetska bacačica diska nije bila onako uvjerljiva kao što je to bio slučaj prije pet dana na EP-u u Zuerichu, ali i 4,34 m kraći hitac od njenog hrvatskog rekorda bio je dovoljan Sandri za pobjedu kojom je stigla do 22 boda i nedostižne prednosti u odnosu na prvu pratiteljicu, Amerikanku Giu Lewis-Samllwood.


U kratkom razgovoru za službeni kanal IAAF Dijamantne lige na YouTubeu Sandra Perković je izjavila da je malo umorna, ali i sretna jer je u Stockholmu ostvarila zacrtani cilj i stigla do pobjede.


»Osjećam se odlično, ali sam malo umorna od nastupa na Europskom prvenstvu, gdje sam bacila osobni rekord. To me dosta iscrpilo. Ovdje sam došla pobijediti, osvojiti četiri boda. To sam napravila i zato sam sretna«, rekla je najbolja svjetska bacačica diska koja u Stockholmu nije imala senzacionalan rezultat (66,74 m), ali Sandra je uvjerena da će ove sezone njezin disk još letjeti preko 70 metara.


»Motivacija mi nije problem. Imam još tri natjecanja. Bacat ću u Zuerichu, na mom najdražem stadionu, potom u mom Zagrebu te u Marakechu. Radujem se svim tim nastupima.«


Na Europskom prvenstvu je sa 71,08 metara ostvarila najbolji rezultat jedne diskašice u 21. stoljeću, čime je potaknula priču o lovu na svjetski rekord (76,80 m) Istočne Njemice Gabriele Reinsch, koji stoji još od 1988. godine.




»Vjerujem da idem u pravom smjeru, iako sam malo umorna s obzirom na to da je sezona započela u svibnju. Želja mi je na svakom natjecanju bacati blizu ili preko 70 metara i biti sve bliže i bliže svjetskom rekordu«, izjavila je Sandra Perković


Američka diskašica u Stockholmu je bila treća s hicem od 65,21 metara te čak i kad bi Perković na sljedeća dva mitinga, u Zuerichu i na finalu u Bruxellesu, ostala bez bodova, Lewis-Smallwood ni s dvije pobjede ne bi mogla nadoknaditi 13 bodova zaostatka. Drugo mjesto u Stockholmu osvojila je Australka Dani Samuels s rezultatom 65,70 metara.


Diskašice će sljedeće natjecanje u Dijamantnoj ligi imati za tjedan dana, 28. kolovoza u Zuerichu.


REZULTATI, Stockholm – disk (ž): 1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)    66,74 2. Dani Samuels (Aus)      65,70 3. Gia Lewis-Smallwood (SAD)  65,21 4. Melina Robert-Michon (Fra)  63,79 5. Shanice Craft (Njem)     63,56 6. Julia Fischer (Njem)     62,28 7. Anna Rueh (Njem)       60,48 8. Sanna Kamarainen (Fin)    58,63  REDOSLIJED – Dijamantna liga: 1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)   22 2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 9 3. Dani Samuels (Aus)     7