PH šah

Šahistkinjama Liburnije 4. naslov, Šahistima Solin-Cemexa 7. pobjeda

Hina

NL arhiva

NL arhiva

BOL U 8. kolu Prve hrvatske lige u konkurenciji šahistkinja riječka »Liburnija« je pobjedom nad zagrebačkom »Mladosti« sa 2,5-1,5 osigurala svoj četvrti naslov državnih prvakinja.Meč je odlučen na četvrtoj ploči na kojoj je Patricija Vujnović svladala Ivu Krnjić.

Uz dosta muke »Polet« iz Buševca je sa 2,5-1,5 pobijedio »Sisak«, a riječka »Draga« je sa 3-1 nadvisila ekipu »Juniora«.


Splitski »Mornar« je prema očekivanju potopio zagrebački sastav »Ericsson Nikola Tesla« s maksimalnih 4-0.


Zbog neparnog broja ekipa slobodna je bila »Dama« iz Đakova.


U 7. kolu Prve hrvatske liga u konkurenciji šahista »Solin-Cemex« je postigao sedmu uzastopnu pobjedu svladavši sa 4,5-1,5 splitsku momčad »Brda«, zahvaljujući Hrvoju Steviću, Zdenku Kožulu i Bojanu Kurajici.Njihov najveći suparnik u borbi za prvo mjesto riječka »Liburnija« neočekivano se spotakla u susretu sa zagrebačkom »Mladosti« koja je zbog bolesti Krunoslava Hulaka opet igrala bez jednog igrača. Mladostaši su pobjedama Izraelca Evgenija Postnyja nad Ivanom Šarićem i Branka Vujakovića nad Ognjenom Jovanićem nadoknadili startni minus i pobjedom od 3,5-2,5 definitivno osigurali prvoligaški status.

U borbi za opstanak »Požega« je pobijedila »Rijeku« sa 3,5-2,5, a »Sljeme-Agroproteinka« iz Sesveta pretrpjela je katastrofu izgubivši od »ETF-Osijeka« sa 5-1. »Đuro Đaković« iz Slavonskog Broda i »Zagreb« odigrali su mirnih 3-3.


Rezultati 7. kola – muškarci:


Solin-Cemex – Brda 4,5-1,5, Liburnija – Mladost 2,5-3,5, Požega – Rijeka 3,5-2,5, Đuro Đaković – Zagreb 3-3, Sljeme-Agroproteinka – ETF-Osijek 1-5.


Poredak na tablici:


Solin-Cemex 14 meč-bodova, Liburnija 11, Brda 8, ETF-Osijek i Mladost po 7, Zagreb i Sljeme-Agroproteinka po 6, Đuro Đaković i Požega po 4, Rijeka 3 boda.


Rezultati 8. kola – žene:


Junior-Draga 1-3, Sisak-Polet 1,5-2,5, Liburnija-Mladost 2,5-1,5, Mornar – Ericsson Nikola Tesla 4-0.


Poredak na tablici:


Liburnija 12 meč-bodova, Polet i Mornar po 9, Mladost i Draga po 7, Dama 5, Junior 4, Sisak 3 i Ericsson Nikola Tesla bez bodova.