Boćarski turnir

SLOVENCI OSVOJILI KLANU: Moličnik i Tonejc treći put uzastopno

P. N.



KLANA Slovenci Gregor Moličnik i Dean Tonejc treći put uzastopno postali su pobjednici 23. međunarodnog boćarskog turnira »Boće Open Klana« u muškoj konkurenciji, Nives Jelovica i Tanja Grubiša, aktualne europske prvakinje u paru slavile kod žena, dok su naslov u juniorskoj konkurenciji, do 18 godina, osvojili daroviti hrvatski boćari Gašpar i Leon Petz. Na najvećem turniru u Hrvatskoj i jednom od najvećih u Europi sudjelovala su 92 para, od kojih 62 muška, 16 ženskih i 14 juniorskih parova iz Hrvatske, Slovenije i Italije.


Na 13 boćališta, u Klani, Studeni, Škalnici, Marčeljima, Viškovu, Marinićima, Rijeci (Zamet, Mario Gennari, Vargon) i Grobinštini (Dražice, Zastenice i Hrastenica), odvijale su se eliminacijske borbe, nakon kojih je odigrana završnica na dva boćališta Poli vratac, kod Vatrogasnog doma DVD Klana.


U poluzavršnici muških parova Moličnik i Tonejc svladali su Istrane Živolića i Lukšića s 13:6, dok su Marčelja i Čaušević s uvjerljivih 11:3 nadjačali Slovence Oprešnika i Isteniča. U borbi za naslov Moličnik i Tonejc, u prvoj butadi, stekli su 4:0 prednost, ali su Marčelja i Čaušević smanjili omjer na 4:3. Nakon nepunih sat igre i 10:3 i 12:3 Moličnik i Tonejc, pred trijumfom, primili su, u znak predaje, ruke suparnika! Tako su sjajni Slovenci, treći put uzastopno, osvojili renomirani klanjski turnir.




Konačni poredak: 1. Moličnik – Tonejc (Slo), 2. Marčelja – Čaušević, 3. Živolić – Lukšić, 4. Oprešnik – Istenič, 5. Laginja – Hlaj, 6. Livoni (Ita) – Gulja, 7. Načinović – Čeh, 8. Ujčič – Štumf (Slo), 9. Brnić – Miličević, 10. Čančarević – Kosirnik (Slo), 11. Mario i Goran Percan, 12. David i Igor Šircelj, 13. Jagodnik – Zdavc (Slo), 14. Franović – Juretić, 15. Gržinić – Vretenar, 16. Kraševac – Hrvatič (Slo).


U ženskoj konkurenciji, u poluzavršnicu su se plasirale Jelovica i Grubiša, Slovenke Jenčič i Škoberne, Marelja i Ludvik te Carrolina i Virginia Bajrić iz Škole boćanja »Čavle«. U finalu Nives Jelovica i Tanja Grubiša, aktualne europske prvakinje u parovima iz Sauzza, u Italiji, svladale su par Jenčič – Škoberne rezultatom 6:3, nakon dugotrajne borbe i žilavog otpora Slovenki. Treće mjesto osvojile su Marelja i Ludvik, a četvrto sestre Bajrić.



U poluzavršnici juniorskih parova Gašpar i Leon Petz svladali su Slovence Sodec i Povha s 10:7, dok su Ferenac i Jurman, nakon neizvjesne borbe, nadmašili Šabana i Matijašića rezultatom 9:2. U finalu Gašpar i Leon Petz, u neizvjesnoj igri bili su za nijansu umješniji od Ferenca i Jurmana, pobijedivši s 11:9.


Konačni poredak: 1. Gašpar – L. Petz, 2. Ferenac – Jurman, 3. Šaban – Matijašić, 4. Sodec – Povh.