Najbolja hrvatska atletičarka

RAZOČARANJE NA DIJAMANTNOJ LIGI Sandra Perković treća u Rabatu

Hina

Reuters

Reuters



Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rabatu bacivši disk 64.77 metara.


Bio je to šesti miting Dijamantne lige ove sezone, ali tek drugi u kojem je na programu bio ženski disk.


Nažalost, nakon razočaravajućeg rezultata u Stockholma, gdje je bila peta, Sandra niti u Rabatu nije bacala najbolje što može. S rezultatom 64.77 osvojila je treće mjesto, a zanimljivo, bio je to njezin jedini ispravni hitac od šest pokušaja.




Prvo mjesto osvojila je Kubanka Yaime Perez s rezultatom 68.28 postavivši novi rekord mitinga u Rabatu, dok je druga bila njezina sunarodnjakinja i pobjednica iz Stockholma Denia Caballero s rezultatom 65.94. Do sada je rekord držala Litavka Zinaida Sendruite koja je 2015. bacila disk 61.37 metara.


Na svom prvom natjecanju ove sezone u Stockholmu Perković je bila tek peta sa, za nju skromnih, 63,71 m. Po hladnom i kišnom vremenu Sandra je imala tek dva ispravna hica i to u 3. seriji 63,46 m i u zadnjoj seriji 63,71 m. Ispred nje su se plasirale dvije Kubanke – Denia Caballero sa 65,10 m i Yaime Pérez sa 65,09 m te dvije Kineskinje – Yang Chen sa 64,25 m i Bin Feng sa 63,86 m. 


Sandra je tako po prvi puta nakon devet godina ostala izvan postolja.


Diskašice će sljedeće natjecanje u Dijamantnoj ligi imati 18. kolovoza u Birminghamu, te 24. kolovoza u Parizu, a završnica je 6. rujna u Bruxellesu.