Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Predsjednik Rusije zadovoljan

Putin: OI u Sočiju pokazale su svijetu otvorenu i moderniziranu Rusiju

Zadovoljan - Vladimir Vladimirovič Putin / Foto: REUTERS
Zadovoljan - Vladimir Vladimirovič Putin / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2014. u 12:20 2014-02-24T12:20:05+01:00

»Namjera ZOI-ja u Sočiju bila je predstaviti svijetu moderniziranu Rusiju, otvorenu i raznoliku«, kazao je Putin u Sočiju, dan nakon zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u tom gradu

SOČI Olimpijske igre u Sočiju pokazale su svijetu »otvorenu i moderniziranu Rusiju«, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak na svečanosti dodjele državnih nagrada ruskim sportašima.

»Namjera ZOI-ja u Sočiju bila je predstaviti svijetu moderniziranu Rusiju, otvorenu i raznoliku«, kazao je Putin u Sočiju, dan nakon zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u tom gradu.

»Trebalo je predstaviti ne samo moderne sportske komplekse i infrastrukturu nego i predstaviti elitu nacionalnog sporta« na Igrama na kojima je Rusija završila prva na tablici medalja (33), dodao je on, javljaju ruske agencije.

»Rezultati ruske vrste u Sočiju dokazuju da je završeno teško razdoblje u povijesti nacionalnog sporta te da sve što je uloženo u sport tijekom zadnjih godina nije bilo uzalud«, dodao je Putin.

Putinov cilj je bio napraviti od ovih Igara, najskupljih u olimpijskoj povijesti s globalnim troškovima od 50 milijardi dolara, izlog Rusije kojom vlada već 14 godina, ocjenjuje AFP.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.