Trener ne štedi komplimente

Počast najboljoj kopljašici svijeta: Sari skidam kapu za sve što je napravila

Ivana Vaupotić

Andrej Hajnšek, Foto: S. JEŽINA

Andrej Hajnšek, Foto: S. JEŽINA

Sara je iznenadila mnoge, ali ne i mene. Sada je došla na razinu da ulazi u krug kandidata za medalje na svakom natjecanju. Sari skidam kapu za sve što je postigla – istaknuo je Sarin trener Andrej Hajnšek.



ZAGREB – Osvajanjem zlatne medalje na EP-u za mlađe seniore u Bydgoszczu, Sara Kolak još je jednom potvrdila status jedne od najboljih bacačica koplja današnjice. Zapravo, vjerojatno joj je bilo teže izgovoriti ime tog grada u Poljskoj nego u drugoj seriji dosegnuti 65,12 metara, postaviti novi rekord tog natjecanja i popesti se na najvišu stepenicu postolja.


– Iza mene su odlična dva tjedna. Bilo je to najboljih 14 dana u mom životu – rekla je Sara na press konferenciji, održanoj u Zagrebu, gdje je i potpisala sponzorski ugovor s Inom.


Navedeno je razdoblje 22-godišnja bacačica »Kvarnera« otvorila na mitingu u Lausannei. Tamo je ostvarila svoju prvu pobjedu u Dijamantnoj ligi, s tim da se koplje zaustavilo na nevjerojatnih 68,43 metara. Radi se o sedmom rezultatu svih vremena i najboljem hicu na svijetu u posljednje četiri godine. Povrh toga, Sara je u Lausannei za 2,25 metara popravila hrvatski rekord koji joj je donio olimpijsko zlato.




– Sara je iznenadila mnoge, ali ne i mene. Sada je došla na razinu da ulazi u krug kandidata za medalje na svakom natjecanju. Sari skidam kapu za sve što je postigla – istaknuo je Sarin trener Andrej Hajnšek.


Između Lausanne i Bydgoszcza, Sara je nastupila na mitingu Dijamantne lige u Londonu, gdje je s hicem 67,83 metara osvojila drugo mjesto, iza legendarne Čehinje Barbare Špotakove. Taj nastup prvotno nije bio u planu, no Hajnšek ga je naknadno ubacio u raspored zbog Svjetskog prvenstva.


– Sretna sam što se mogu natjecati s bacačkim legendama poput Barbare Špotakove. Još uvijek se nasmiješim kada me predstavljaju kao olimpijsku. Teško mi se naviknuti na to. Ja sam samo cura koja daleko baca koplje i radi ono što voli – dodala je skromna prvakinja.


Među brojnim čestitarima u Zagrebu našli su se i Mladen Katalinić, izbornik atletske reprezentacije, Luciano Sušanj, predsjednik »Kvarnera«, Vera Begić Blečić, pročelnica za sport Grada Rijeke i Darko Markotić, koji je u ime Ine potpisao sponzorski ugovor sa Sarom.


– Zbog svojih fizičkih predispozicija i mentalnih sposobnosti, Sara ima realnu šansu postati najbolja svih vremena – zaključio je Sušanj.