FED Cup

Pobjeda Konjuh, poraz Fett, i protiv Gruzije odlučuju parovi

Hina

Jana Fett (Hrvatska)/Foto REUTERS

Jana Fett (Hrvatska)/Foto REUTERS



BATH  Nakon pojedinačnih mečeva u susretu 2. kola grupe B Prve euro-afričke skupine Fed Cupa tenisačica između Hrvatske i Gruzije u Bathu rezultat je 1-1, pa će o ukupnoj pobjedi odlučivati susret parova. 


Hrvatska je povela zahvaljujući Ani Konjuh koja je svladala Mariam Bolkvadze sa 6-4, 6-3, no potom je Jana Fett ispustila pobjedu protiv Ekaterine Gorgodze. Naša je igračica u trećem setu četiri puta imala prednost »breaka«, kod 5-4 servirala za pobjedu, ali je na kraju Gruzijka bila uspješnija sa 4-6, 6-3, 7-5.


Za susret parova s hrvatske su strane prijavljene Darija Jurak i Tena Lukas dok bi za Gruziju trebale igrati Ekaterine Gorgodze i Oksana Kalašnjikova.




U drugom dvoboju ove skupine Srbija je osigurala pobjedu protiv Turske povevši sa 2-0. Ivana Jorović nadigrala je Čaglu Buyukakčay sa 6-2, 6-3, dok je Aleksandra Krunić bila bolja od Pemru Ozgen sa 3-6, 6-4, 6-2


Srbija vodi na ljestvici s dvije pobjede, Hrvatska ima jednu pobjedu, Gruzia jedan poraz, a Turska dva poraza.


Hrvatska će u petak u 3. kolu igrati protiv Srbije.


Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.