SP atletika

Po drugi put u karijeri svjetska prvakinja: Perković zlatna u disku odličnim hicem od 70.31 metara

Hina

Reuters

Reuters



Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković po drugi je puta u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska, ona je na atletskom SP u Londonu do novog zlata stigla odličnim hicem od 70.31 metara.


Perković je tako ponovila uspjeh iz Moskve prije četiri godine kada je po prvi put osvojila naslov svjetske prvakinje, dok je prije dvije godine u Pekingu bila srebrna iza Kubanke Denije Caballero. Uz dva svjetska zlata, Perković ima i dva olimpijska zlata, prvo je osvojila na istom ovom stadionu u Londonu prije pet godina, a drugo lani u Rio de Janeiru.


Usto, Perković ima i četiri uzastopna naslova europske prvakinje.


Šampionka iz zagrebačke Dubrave dominirala je natjecanjem diskašica u Londonu, već u prvoj seriji bacila je 69.30 metara što je rezultat kojega niti jedna druga bacačica nije ostvarila ove godine. U drugoj seriji Perković je bacila još dalje, do 70.31m, a i u trećoj je seriji prebacila 70 metara sa 70.28m, dok je u četvrtoj disk sletio na 69.81m. Bila su to tri najdulja hica natjecanja. U petoj i šestoj seriji Perković je prestupila.Srebro je osvojila Australka Dani Samuels (29), svjetska prvakinja otprije osam godina iz Berlina je u šestoj seriji bacila rekord Oceanije od 69.64m, a broncu Francuskinja Melina Robert-Michon (38) sa 66.21m. Za Robert-Michon ovo je treća velika medalja, nakon srebra sa SP u Moskvi 2013. i sa OI u Riju lani. Samuels je u posljednjoj seriji za čak 1.65m popravila osobni rekord.Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64.37m.

NOVO 21.20 Sandra Perković, koja je od prve serije bila dominantna, osvojila je zlato.


U petoj seriji Sandra Perković učinila je prijestup, ali je dotad imala fenomenalan nastup – u četvrtoj seriji je disk bacila do 69.81m, u trećoj 70.28m., drugoj 70.31m, a u prvom hicu je dosegla daljinu od 69,30m.