Svjetski skijaški kup

Petra Vlhova pobjednica veleslaloma u Semmeringu

Hina

Petra Vlhova

Petra Vlhova



SEMMERING Petra Vlhova postala je iznenađujućom pobjednicom veleslaloma za Svjetski kup u austrijskom Semmeringu, što je 23-godišnjoj slovačkoj skijašici prva pobjeda u ovoj disciplini, a ukupno peta u karijeri, nakon četiri slalomska trijumfa. Vlhovoj su do trijumfa u Semmeringu najbolji veleslalomski rezultat bila tri sedma mjesta. U ovoj je sezoni bila sedma u američkom Killingtonu i osma u francuskom Courchevelu.


Slovakinja je u prvoj vožnji za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostala samo šest stotinki te drugim vremenom druge vožnje došla do ukupne pobjede ostavivši iza sebe specijalistice za veleslalom, poput drugoplasirane Njemice Viktorije Rebensburg (+0.45 sekundi) i Francuskinje Tesse Worley (+0.60).


Najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin je u drugoj vožnji ostvarila tek deseto vrijeme i na kraju završila na petom mjestu.




Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić osvojila je 55. mjesto u konkurenciji 63 skijašice koje su se pojavile na startu prve vožnje, a za Shiffrin je zaostala 3.63 sekunde.


Nakon utrke u Semmeringu u redoslijedu veleslalomašica vodeća je Talijanka Federica Brignone sa 270 bodova, druga je Tessa Worley sa 265, a treća Mikaela Shiffrin sa 255.


U ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin ima 934 boda, Petra Vlhova se probila na drugo mjesto sa 488 bodova. Treća je Norvežanka Ragnhild Mowinckel sa 396 bodova.


U subotu je, sa startom prve vožnje u 10.30, a druge u 13.30 sati, u Semmeringu na rasporedu slalomska utrka u kojoj će Mikeala Shiffrin tražiti svoju 15. pobjedu u 2018., čime bi postala samostalna rekorderka po broju pobjeda u Svjetskom kupu u jednoj kalendarskoj godini. Zasada taj rekord dijeli s Marcelom Hirscherom koji je u godini na izmaku također ostvario 14 pobjeda.