PH šah (m)

Peta pobjeda Solinjana, poražena Rijeka

Hina

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

U 5. kolu Prve hrvatske liga u konkurenciji šahista »Solin-Cemex« je postigao petu uzastopnu pobjedu svladavši momčad »Rijeke« sa 4,5-1,5



BOL U 5. kolu Prve hrvatske liga u konkurenciji šahista »Solin-Cemex« je postigao petu uzastopnu pobjedu svladavši momčad »Rijeke« sa 4,5-1,5.


Bio je to čudan meč u kojem su Riječani u jednom trenutku bili na pragu neočekivane pobjede, nakon što je Mladen Muše grubo pogriješio i upropastio nadmoćnu završnicu protiv Svena Tice.


No, Tica je na kraju uzvratio »poklonom«, pa je Muše ipak dobio, baš kao i Hrvoje Stević protiv Marina Bosiočića, iako su ga mnogi već bili prekrižili. Jedino je Zdenko Kožul svladao Borisa Golubovića bez ijedne stresne situacije.




Riječka »Liburnija« je nanijela »Zagrebu« uvjerljiv poraz sa 4-2, ali su Zagrepčani nastupili bez Marinka Ćosića. I zagrebačka »Mladost« je ostala bez jednog igrača, pa je prijavila Krunoslava Hulaka, koji leži u zagrebačkoj bolnici.


Naravno, izgubila je od splitskih »Brda« sa 3,5-2,5. »ETF-Osijek« je postigao prvu pobjedu svladavši u derbiju začelja »Požegu« sa 4:2, a »Đuro Đaković« iz Slavonskog Broda i »Sljeme-Agroproteinka« iz Sesveta poslije velike borbe odigrali su neodlučeno 3-3.


Rezultati 5. kola:


Mladost-Brda 2,5-3,5, Solin-Cemex – Rijeka 4,5-1,5, Liburnija-Zagreb 4-2, Požega – ETF-Osijek 2-4, Đuro Đaković – Sljeme-Agroproteinka 3-3.


Poredak na tablici:


Solin-Cemex 10 meč-bodova, Liburnija 9, Brda 8, Mladost 5, Sljeme-Agroproteinka 4, Đuro Đaković, ETF-Osijek, Rijeka i Zagreb po 3, Požega 2 boda.