Najduži hitac

Perković u Splitu bacila rezultat sezone u svijetu

Hina



Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u nedjelju je na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu bacila disk 70.59 metara, što je naduži hitac ove sezone u svijetu.


»Zadovoljni smo što je Sandra danas u Splitu, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, bacila hitac od 70,59 metara, jer to je njeno prvo natjecanje od rujna prošle godine i sigurno će joj biti dodatni poticaj za Olimpijske igre u Riju na kojima nam je cilj osvajanje medalje,« rekao je za Hinu Edis Elkasović, trener Sandre Perković. On je objasnio kako na zimskom bacačkom otvorenom prvenstvu u Splitu Sandra tradicionalno već niz godina provjerava svoju trenutačno formu nakon zimske stanke te je to pokazatelj u kojem smjeru će se nastaviti sezona.


Sandra je izjavila kako je zadovoljna svojim današnjim hicem u Splitu ali da bi vjerojatno hitac bio i dulji u boljim vremenskim uvjetima.




»Žao mi je što je padala kiša i krug je bio malo klizav, a i atmosfera nije bila kakvu sam navikla u Splitu ali nadam se ubuduće da će biti malo glasnije i navijanje,« poručila je Perković.


U Splitu je bacačica koplja Sara Kolak hicem od 62,75 metara postigla novi hrvatski rekord i ujedno je postala 11. hrvatska atletičarka koja se plasirala na OLimpijske igre u Rio de Janeiru.


»Ovo će biti rekordno sudjelovanje hrvatskih atletičara na olimpijskim igrama jer nikada ih nije čak 11 sudjelovalo na Igrama ,« rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.