Dijamantna liga

Perković slavila u Stockholmu sa 68.32 metra

Hina

Snimio Denis Lovrović / NL arhiva

Snimio Denis Lovrović / NL arhiva

Hrvatska diskašica Sandra Perković i dalje je nepobjediva u Dijamantnoj ligi nakon što je slavila po kišovitom i hladnom vremenu na mitingu u Stockholmu s hicem od 68.32 metara



STOCKHOLM/ZAGREB Hrvatska diskašica Sandra Perković i dalje je nepobjediva u Dijamantnoj ligi nakon što je slavila po kišovitom i hladnom vremenu na mitingu u Stockholmu s hicem od 68.32 metara.


Perković je tako slavila i na četvrtom natjecanju Dijamantne lige, te vodi s uvjelrjivih 40 bodova, 28 više od drugoplasirane. U Stockholmu je pobjednički hitac bacila u petoj seriji.


Natjecanje je otvorila hicem od 66.11, u drugoj seriji je bacila 65.44 dok je u trećoj i četvrtoj seriji imala neispravne pokušaje. Natjecanje je zaključila s bacivši 67.26, a koliko je bila dominantna govori i činjenica da bi i njezin najslabiji hitac bio pobjednički.




Perković drži rekord mitinga u glavnom gradu Švedske (68.77) iz 2012. godine, a 70.88 metara, koliko je bacila u Šangaju, i dalje je vodeća daljina u svijetu ove sezone.


Drugo mjesto u Stocholmu zauzela je Francuskinja Melina Robert Michon (64.96), a treće svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero (63.85). Sljedeća stanica Dijamantne lige je Monaco, 15. srpnja.