Europski atletski savez

Perković nominirana za europsku atletičarku godine

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva



ZAGREB Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i ove godine je nominirana za atletičarku godine u izboru Europskog atletskog saveza (EAA), dok je zlatna u bacanju koplja Sara Kolak u konkurenciju za najbolju mladu atletičarku, objavio je Hrvatski atletski savez.


EAA će službeno objaviti listu nominiranih tijekom današnjeg dana, ali se već zna da su u konkurenciji za nagrade dvije hrvatske atletske heroine iz Rio de Janeira.


Perković je imala sezonu iz snova koju je naša najbolja sportašica završila neporažena s četiri uzastopna naslova europske prvakinje u bacanju diska, obranom naslova olimpijske pobjednice te petom uzastopnom pobjedom u Dijamantnoj ligi bez ijednog poraza.




»Sretna sam što sam nominirana. Sezona je bila pomalo nestvarno dobra, najbolja u mojoj sportskoj karijeri. Olimpijska sam pobjednica, europska prvakinja i pobjednica Dijamantne lige bez poraza. To je nešto što sam oduvijek priželjkivala i nadala se da će se jednom ostvariti. I evo ove godine sve se poklopilo«, kazala je Sandra, koja je sve pozvala da glasaju za nju putem društvenih mreža.


Perković još nema naslov najbolje atletičarke Europe u izboru EAA, dok je Blanka Vlašić izabrana 2007. i 2010. godine, no Sandra je 2010. dobila nagradu za najveću nadu, za što velike šanse ove godine ima Sara Kolak.