Europska prvakinja

PETO ZLATO U NIZU Pogledajte hitac kojim je Sandra Perković ispisala povijest

Hina

Reuters

Reuters

»Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, sa puno drame. Samo na EP 2014. u Zuerichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest



 Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju sa hicem od 67.62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.


U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa 59.97 m.


U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time je osigurala još jedno zlato.




Pogledajte snimku hica kojim je Sandra Perković ispisala povijest.


Sandra Perković / Reuters


Sandra Perković / Reuters



»Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, sa puno drame. Samo na EP 2014. u Zuerichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici«, izjavila je Sandra Perković nakon što je peti puta postala europske prvakinja.



»Bravo, draga Sandra! Srdačno čestitam na osvajanju pete uzastopne zlatne medalje na europskim prvenstvima«, stoji u čestitci.Sretni i ponosni, ističe predsjednik Vlade, gledali smo Vas kako novom pobjedom potvrđujete svoje mjesto na samom vrhu europske i svjetske atletike. U ime Vlade i osobno još jednom Vam čestitam na fantastičnom uspjehu i želim Vam puno sjajnih pobjeda, poručio je premijer Andrej Plenković.


Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.



Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković: »Poštovana Sandra, ovim blistavim zlatnim odličjem, petom uzastopnom zlatnom medaljom na europskim prvenstvima ostvarili ste veličanstven uspjeh i upisali se u povijest«, stoji u čestitci predsjednika Hrvatskoga sabora.»Od srca Vam čestitam na vrhunskom rezultatu, kojim ste ponovno pokazali neizmjernu sportsku darovitost, snagu i požrtvovnost te nepobjedivi duh atletičarke kojoj pripada europski i svjetski tron«, istaknuo je.


Pogledajte kako Sandra Perković slavi OVDJE.