Divljački nasrtaj na suca

Ostaje u pritvoru: Mladi hrvatski boksač Vido Lončar doživotno suspendiran

Portal Novilist.hr

Reprezentativac mlade hrvatske selekcije i član BK Sesvete nije sportski otrpio odluku da se borba u drugoj rundi registrira pobjedom suparnika tehničkim nokautom



Policija je uhitila mladog boksača-amatera Vidu Lončara (18), osumnjičenog da je fizički napao 51-godišnjeg suca, Macieja Dziurgota, državljanina Poljske i teško ga ozlijedio.


Prema neslužbenim informacijama, sudac ima slomljena rebra.


Osumnjičeni boksač priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.




Brzo je reagirao i Hrvatski boksački savez, doživotno suspendiravši mladog boksača.


Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u tijeku juniorsko Europsko prvenstvo za boksače.


Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je suca Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočili bodovni suci i doslovno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksača iz ringa.


Nesretni poljski sudac završio je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru.


Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog boksačkog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je utemeljitelj predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Europske boksačke konfederacije.


 »Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi«, izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.


Kako je sve izgledalo pogledajte u videu.