Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
28. veljače 2020.
Odlazak legende

Oproštaj od Radovana Lešenka: Otišao je trener, kolega i prijatelj. Jednom riječju, ljudina

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 20:21 2019-07-26T20:21:35+02:00

RIJEKA - Radovan Lešenko bio je suprug, otac, prijatelj, trener, kolega, ili kako bi naš Mujke rekao, jednom riječju, ljudina - rekla je Dragana Ciganović, nekadašnja atletičarka, danas trenerica Kvarnera, na komemoraciji za trenera Radovana Lešenka, što je  održana u prepunom press centru stadiona na Kantridi.

Kantrida je bila pretijesna, brojne generacije Kvarnera su se evocirajući uspomene, znane i neznane dogodovštine oprostile od svojeg trenera koji je u četvrtak preminuo u 78. godini.

- Lešenko je povijest našega kluba, upravo je on s Hornjakom i Mujketom stvorio i radio na održavanju Kvarnera. Prije tri je godine otišao u mirovinu, ali će nam svima ostati u trajnom sjećanju zbog svoje odanosti prema atletici i atletičarima.

Bitno mu je bilo da od atletičara napravi i ljude pa je stalno bio u kontaktu sa školama i brinuo o brojnim naraštajima našega kluba. Nema atletičara kojeg nije trenirao, a od njih nije tražio da budu samo sportaši, već da se identificiraju s klubom i bore za njega.

Leši je bio čovjek pun humora i veselja, onako velik volio je zagalamiti, ali se nikad nije potukao. O njegovom kvalitetama govori činjenica da smo se okupili u velikom broju da bismo mu odali počast, kao i da su došli i oni koji dugo nisu bili u klubu - rekao je Luciano Sušanj, predsjednik Kvarnera, uz kojega su se od Lešenka oprostili i predsjednik Zbora atletskih sudaca Rijeke Branislav Poznanović, nekadašnja atletičarka Kvarnera Nirvana Kusturin, tajnik Županijskog atletskog saveza i Lešenkov učenik, Andrej Majer, kao i atletičari s kojima je trenirao i koje je trenirao.

- Lešenko me svakodnevno nagovarao da se počnem baviti atletikom, ali sam ipak otišao u odbojkaške vode. No, zbog treninga sam uvijek dolazio na Kantridu. Tu je bio i Leši čije sam savjete rado slušao da bih bio još bolji.

I to je bilo veliko bogatstvo. Bio je vrstan pedagog i učitelj, dobri duh Kantride, uz kojeg su bile vezane brojne generacije iz svih sportova - rekao je Zvonimir Brozić iz Atletskog kluba Srce.

3741857

Ivana VAUPOTIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.