Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Šahovski turnir

Ognjenu Cvitanu lovranski rapid, Marin Bosiočić oduševio najmlađe

Ognjen Cvitan/Foto Arhiva NL
Ognjen Cvitan/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2019. u 9:45 2019-05-14T09:45:02+02:00

LOVRAN Vrlo jakim rapid turnirom i pobjedom riječkog velemajstora Ognjena Cvitana završili su Šahovski dani u Lovranu koje je pak simultankom navjestio Marin Bosiočić, aktualni državni šahovski prvak iz ŠK Rijeka. Turnir su u hotelu Park organizirali Općina Lovran, Turistička zajednica Lovrana i Šahovski klub Rijeka, a u konkurenciji 25 igrača od čega dva velemajstora, četiri međunarodna majstora, dva Fide i dva nacionalna majstora Cvitan je pobjedu ostvario sa 7/9 bodova, uz pet pobjeda i četiri remija. Cvitan je cijeli turnir bio u vodstvu i opravdao ulogu prvog favorita turnira.

Međunarodni majstor Darko Dorić osvojio je drugo mjesto sa sedam bodova, bez poraza kao i Cvitan, ali zbog slabijih dodatnih kriterija, dok je trećeplasirani Fide majstor iz Slovenije Danijel Beletić osvojio 6,5 bodova.

Odličnom igrom istaknuli su se Maroje Jerković (Rječina) koji je osvojio šesto mjesto s 5,5 bodova uz veliki plus od 49 Elo bodova rejtinga kao i mladi Ivan Trošelj, član riječkog Akademskog kluba Junior s osvojena 4,5 boda i plusom od 52 boda Elo rejtinga.

Riječki velemajstor Marin Bosiočić odigrao je simultanku na 16 ploča s poznatim osobama iz javnog života i mladim šahistima u kojoj je bio uvjerljiv s rezultatom 15,5:0,5, jedini remi izborio je Marin Đakovac. Šestogodišnji Erik Golubović bio je najmlađi sudionik, a ostao posljednji igrač simultanke! Organizatori žele da priredba postane tradicionalna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.