Oglasio se sindikat MLB igrača: “Želimo igrati makar i bez publike”



NEW YORK Sezona u Major League Baseball (MLB) trebala je početi 26. ožujka, ali zbog pandemije bolesti COVID-19, početak natjecanja je odgođen i liga bi mogla startati najranije u svibnju, najvjerojatnije u skraćenom obliku i uz mogućnost igranja pred praznim tribinama, na što su igrači spremni, poručio je predsjednik igračkog sindikata Tony Clark.


 


Mnogo je pitanja na koja u ovom trenutku nitko nema odgovor pa se vodstvo lige, klubovi i igrači spremaju na razne scenarije: za start sezone krajem lipnja pa čak i kasnije, za početak doigravanja u studenome, za kondenzirani kalendar u kojem bi bilo vrlo malo dana za odmor…




 


“Igrači su svjesni težine koju nosi pandemija”, rekao je u telefonskoj konferenciji za medije sindikalni vođa igrača Tony Clark te naglasio kako su igrači spremni ponijeti svoj teret u rješavanju krizne situacije.


 


“Igrači žele igrati, To je ono što oni rade.”


 


Clark tvrdi da će to biti njihov stav, čak i ako to podrazumijeva igranje na neutralnom terenu i pred praznim tribinama.


 


“Igrači su voljni to učiniti. Dečki smatraju da igranje na praznim stadionima nije idealno, ali ako je to jedini način da ih njihovi navijači gledaju kako igraju i natječu se, onda je to nešto što su voljni raditi.”


 


Clark tvrdi i da je vodstvo lige spremno na takav korak.


 


“Spremni su to činiti, no drugo je pitanje koliko dugo.”


 


Mnogo je scenarija o kojima vodstvo MLB-a razmišlja i prema kojima se rade planovi.


 


“Igrači su spremni razgovarati o svim mogućim scenarijima. Kalendar će diktirati mnogo onoga što je izvedivo, a što nije. U ovom trenutku nijedna vrata nisu zatvorena”, istaknuo je Clark.


 


No, i kad jednom liga počne, nitko ne može znati što će se dogoditi ako se pojave oboljeli u momčadima.


 


“Za to postoje lokalni i federalni propisi. To će u većini slučajeva propisivati Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Naravno, protokol i procesi u takvim slučajevima mogli bi biti drugačiji za mjesec dana ili za dva do tri mjeseca. Sada je propisana karantena od 14 dana, ne samo za pojedince, već za cijele momčadi. To, naravno, ima dramatičan utjecaj može li vaš klub igrati. U budućnosti bi to moglo biti drugačije. Nadam se da ćemo imati više testova na raspolaganju i da


 


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.