1. liga odbojkaša

Rijeka u doigravanje za prvaka s osme pozicije

Kristian Sirotich

 RIJEKA Odbojkaši Rijeke i službeno će u doigravanje za prvaka Hrvatske ući s osme pozicije. Doduše, znalo se to i uoči jučerašnje trsatske odbojkaške »matineje« protiv Karlovca, koja je ponudila mnogo više nego se to očekivalo s obzirom na prilično nepopularni termin i činjenicu da utakmica ni o čemu bitnom nije odlučivala. Neigranje Danijela Jurišića pritom nije obeshrabrilo domaćine, koji su favorizirane Karlovčane dobrim dijelom utakmice držali u »šahu« i na kraju uspjeli materijalizirati puno kvalitetniju i angažiraniju partiju.  




Dvorana mladosti. Gledatelja: 20. Suci: Brlas i Tota (oba Rijeka). Delegat: Branković (Rijeka).


   RIJEKA: L. Lasić 10, Babić, Smiljanić, Lavić 3, Đulović, J. Lasić 14, Jozić, Lešić, D. Lasić 20, Dorić 21, Sušanj 4, Jurčević (L).


   KARLOVAC: Mudrovčić 4, Lipnik (L), Ličina 6, Blažević, Jakšić 8, Blauhorn 8, Belan 3, Šćulija 4, Jakšić, Gojak (L), Janjanin 20, Čiković 9.




   Napad poeni: Rijeka 59 (Dorić 20), Karlovac 46 (Janjanin 16). Blok poeni: Rijeka 6 (L. i D. Lasić po 3), Karlovac 13 (Čiković 3). Servis poeni: Rijeka 7 (J. i D. Lasić po 2), Karlovac 2. Servis pogreške: Rijeka 11, Karlovac 8. Neforsirane pogreške: Rijeka 13, Karlovac 21. 



  Riječani su put pobjedi utrli u završnici prvog seta, onda kada se činilo da će to učiniti suparnici. Karlovčani su imali 24:20, samo jedan mali pad koncentracije bio je dovoljan da Luka Lasić i suigrači mu prvo poravnaju (24:24), nakon toga spase još dvije set lopte i iskoriste svoju prvu. Preokret u prvom setu dao je krila Riječanima, a sve bolja igra samo je u redovima gostiju stvarala nervozu, koji su uspjeli poravnati omjer u setovima, ali ništa više od toga. Karlovčani su se definitivno raspali tijekom treće dionice, tri su se puta rezultatski pokušali odvojiti i sva tri puta domaćini su ih sustigli, na kraju i prestigli. Doduše, riječki suci Brlas i Tota procjenili su da je Janjaninov smeč na set loptu Riječana završio izvan granica igrališta, Karlovčani su bili uvjereni da se lopta u out odbila od riječkog bloka. Nakon toga četvrti je set bio samo formalnost.


   U redovima domaćina odlična partija braće Lasić, Luka, Jozo i Drago, zajedno s Jakšom Dorićem najzaslužniji su za ovu neočekivanu pobjedu, koja će Riječanima uoči prve utakmice čevrtfinala doigravanja protiv Mladosti Marina Kaštele (subota) sigurno puno značiti.