Finale doigravanja

Odbojkašice Rijeke svladale Split 1700

Kristian Sirotich

Riječanke su bile odlične na bloku i to su vrlo dobro koristile, kvalitetno su servirale, napad je ovisio o rotaciji i o prijemu servisa, koji je u pojedinim trenucima bio prilično nesiguran



As servisom Samante Fabris Riječanke su došle nadomak velike pobjede. Stasita je riječka odbojkašica nanizala nekoliko servisa, posljednjim je na spavanju uhvatila Amerikanku McNatt, ponajbolju igračicu u redovima suparnica, i donijela četiri meč lopte. No, za prvu pobjedu u finalnoj seriji Riječanke su se morale itekako namučiti jer prvo je Burling uspjela realizirati jedan napad, pa je jedan smeč Bernarde Ćutuk završio izvan granica igrališta, pa je na identičan način reagirala Iva Zdrilić na treću meč loptu.


Drama je bila na vrhuncu, gošće možda i nadomak preokreta, ali su Riječanke ipak uspjele sačuvati prisebnost i prvu utakmicu privesti kraju. Dobar prijem servisa iskoristila je Iva Zdrilić i kroz dvojni blok (McNutt-Charuk) zakucala pobjedu. Aktualne državne prvakinje tako su nakon gotovo devedeset minuta igre sačuvale prednost domaćeg terena i pobjedonosno krenule u obranu naslova, u seriju koja će očito biti jako duga, jako zanimljiva i jako neizvjesna.

Barem ako je suditi po prvoj utakmici, u kojoj su Riječanke morale uložiti silan trud da bi utakmicu na kraju okončale ozarenih lica.



Riječanke su bile odlične na bloku i to su vrlo dobro koristile, kvalitetno su servirale, napad je ovisio o rotaciji i o prijemu servisa, koji je u pojedinim trenucima bio prilično nesiguran. No, za razliku od nekih prijašnjih utakmica imale su i raspoloženu Paolu Došen, koja je s nekoliko odličnih obrana u polju donijela sigurnost više.