Spektakl u Jadranovu

Novi svjetski rekorderi: Brnić i Milićević izbili 605 boća iz 634 pokušaja!

Denis Frančišković

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Bivši članovi Rikard Benčića (Vargon), sada članovi zagrebačkog Zrinjevca, zapalili su srce Kvarnera, malo turističko mjesto Jadranovo i u boćarskom spektaklu sa 605 pogodaka iz 634 izbačaja u sat vremena srušili svjetski rekord Slovenaca Aleša Borčnika i Anže Petriča iz 2010. u Ljubljani (586/643)



JADRANOVO  Slavljenička boćarska noć u Jadranovu, Leo Brnić i Marino Milićević novi su svjetski rekorderi u štafetnom izbijanju, najatraktivnijoj boćarskoj disciplini.


Bivši članovi Rikard Benčića (Vargon), sada članovi zagrebačkog Zrinjevca, zapalili su srce Kvarnera, malo turističko mjesto Jadranovo i u boćarskom spektaklu sa 605 pogodaka iz 634 izbačaja u sat vremena srušili svjetski rekord Slovenaca Aleša Borčnika i Anže Petriča iz 2010. u Ljubljani (586/643).


U ozračju za pamćenje mladi hrvatski reprezentativci uspjeli su napraviti veliki podvig, za što je trebala mirna ruka, oko sokolovo i velika izdržljivost među borovima domaćeg joga Svetog Jakova. No, Leo i Marino bili su kao i puno dosad na vrhunskoj razini, boća Milićevića minutu i 41 sekundu prije kraja donijela je slavljenički 587 pogodak! Načičkane tribine su eksplodirale, a do kraja se stiglo i do vrhunskih 605 pogodaka.




Već nakon pet minuta na semaforu je svijetlilo 48 »punata«, nakon deset okruglih 100, nakon pola sata pogođeno je 306 boća i uz grlatu podršku bilo je vidljivo da svjetski rekord više neće opstati. Posljednjih deset minuta publika je dočekala na nogama, sa posljednjom pogođenom boćom zavladala je erupcija radosti, a zapaljenje baklje i hrvatske zastave u čemu su prednjačili navijači iz Križišća dali su poseban dekor cijelom, povijesnom događaju za Jadranovo za kojeg će se sada još više pročuti u boćarskom svijetu.


– Meni je bilo najteže u početku dok nismo ušli u seriju, nakon toga bilo je sve lakše. Kriza? Nagora mi je bila od 15 do 25 minute. Na kraju je bilo puno lakše. Nisam se previše brinuo za snagu, znao sam da ćemo izdržati i uspjeti. Pripremali smo se oko dva mjeseca, sada slijedi kruna, Svjetsko prvenstvo u Rijeci – rekao je Marino Milićević primajući čestitke navijača.


Posebnu potporu imao je domaći dečko Leo Brnić, vidno iscrpljen, ali i zadovoljan pod svjetlima bljeskalica fotoaparata i mobitela.


– Hvala svima, posebno ovoj divnoj publici. Bilo je jako teško, pa i dosta kriza, ali dali smo sve od sebe. Bili smo spremni za sve ovo. Publika je bila naš igrač više – ustvrdio je Brnić dok je Dinko Beaković, hrvatska boćarska legenda dodala: – Rezultat je vrhunski, na granici mogućeg. Ovo je fenomenalno, iznad očekivanja. Leo i Marino su par koji odgovara jedan drugome, ovo je odlična najava svjetske smotre.