Svjetsko judo prvenstvo

Nositelji prejaki za Zlatka Kumrića i Ivanu Šutalo

Hina

Ivana Šutalo / Foto PIXSELL

Ivana Šutalo / Foto PIXSELL

Posljednjeg dana individualnih natjecanja na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti Zlatko Kumrić je u kategoriji do 100 kilograma zaustavljen u 2. kolu, dok je Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma izgubila u 1. kolu



BUDIMPEŠTA Posljednjeg dana individualnih natjecanja na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti Zlatko Kumrić je u kategoriji do 100 kilograma zaustavljen u 2. kolu, dok je Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma izgubila u 1. kolu.


Kumrić je upisao očekivanu pobjedu zahvatom protiv Kenijca Mburua, a zatim je izgubio od prvog nositelja, Nizozemca Korrela. Nakon pet poraza od Korrela, 23-godišnji Splićanin je vjerovao u pobjedu, ali se Nizozemac još jednom pokazao kao tvrd protivnik koji je iskoristio svoje prilike i s wazarijima prošao dalje.


»Nadao sam se boljem ishodu, ušao sam spreman u borbu, i fizički i psihički, ali danas je on jednostavno bio bolji«, rekao je Kumrić nakon poraza te najavio i ekipno natjecanje u nedjelju:




»U ekipnom natjecanju možemo dobiti svakoga, ali i ispasti odmah. Kako smo u pojedinačnom svi izgubili sutra se možda više ‘naljutimo’ i imamo sretniji ishod«.


Šutalo je za protivnicu imala treću nositeljicu, Turkinju Sayit, s kojom se dobro nosila, pogotovo u prvom dijelu borbe. Na kraju je Turkinja prošla ipponom.


»Zadovoljna sam borbom jer sam se uvjerila da se mogu nositi i boriti s puno jačima i boljima. Sada se okrećemo nedjelji i ekipnom natjecanju. Već smo se dokazali kao ženska ekipa, a sada idemo u mješovitu priču i nadam se barem dobrom plasmanu«, rekla je 22-godišnja Dubrovčanka.


U nedjeljnom ekipnom natjecanju Hrvatska će za prvog protivnika imati Gruziju, a u slučaju pobjede slijedi Nizozemska, Rusija ili Kuba.


»Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Cijela ekipa je iznimno motivirana, izražen je zajednički, timski duh te vjerujemo da možemo do kvalitetnog rezultata«, rekao je nakon ždrijeba izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.


Na prvom mješovitom natjecanju reprezentacije će se boriti u po tri muške (do 73 kg, do 90 kg i preko 90 kg) te tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg). U slučaju izjednačenog rezultata nakon šest borbi odlučit će broj ippona, wazarija i kazni. Ukoliko i tada bude izjednačen rezultat ždrijebom će se birati sedma borba koja će odlučiti pobjednika.